INSIDER

Megszólalt Szita Bence családja: már várták a kisfiú gyilkosának halálát

Az egyik tettest, Bogdán Józsefet már hosszú évek óta kezelték rákkal, a férfi azonban haláláig tagadott.
  • Szerző: Ripost

Hét év raboskodás után, kínok között, a börtönben halt meg Szita Bence gyilkosa, Bogdán József. Bence családja régóta várta ezt a napot, a kisfiú nevelőapja számára a hír elégtétel.

Bogdánt már hosszú évek óta kezelték rákkal. A férfi haláláig tagadta, hogy köze lett volna Bence meggyilkolásához, állítása szerint Bence korábbi nevelőanyja, Polcz Erika és egy helyi hajléktalan, Kertész József követte el a rémtettet, őt csupán csalinak használnák, hogy rákenhessék a gyilkosságot - írja a Bors.

"Bent vagyok hatodik éve, ha én érintett lennék, akkor nem piszkálnám ezt az ügyet. Már felakasztottam volna magam. De nem vagyok érintett. Én még mindig bízom az igazságszolgáltatásban" – mondta tavaly a lapnak.

Polcz Erikát, Kertészt és Bogdánt is tényleges életfogytig tartó börtönre ítélték. Kertész azóta is rácsok mögött van, Polcz Erika 2017 januárjában halt meg, szintén rákban. Akkor Bence vér szerinti anyja, Szita Szilvia azt mondta a Borsnak: csak azt sajnálja, hogy gyermeke gyilkosa nem szenvedett eleget.

Tegnap a lap megkeresésére Gyöngyi Sándor, Bence nevelőapja sem titkolta örömét.

"Soha nem voltam rosszindulatú ember, senkinek nem kívántam rosszat, főleg nem a halálát. De ki kell mondanom: ezt nagyon vártam" – mondta a férfi. 

"Tudtam, hogy beteg, azt is, hogy nem sok van neki hátra. Régen, amikor az életfogytiglani ítéletet megkapták, az megnyugtató volt, de közel sem elégtétel. Elégtételt először annak a nőnek (Polcz Erika) a halálhíre hallatán éreztem, másodszorra pedig most. Valóságos gyógyír ez, ami többet ér, mint egy kemoterápiás kezelés" – szögezte le a megtört apa.

Gyöngyi Sándor maga is harcol a rákkal, kezelésekre is járt, szerencsére már jobban van.

"Nem múlik el úgy nap, hogy ne gondolnék Bencusra. Tettem egy ígéretet: Bence mindegyik gyilkosát túl akarom élni. Ezért küzdök a betegséggel" – jelentette ki a férfi.

Az egész országot megrázta, amikor 2012. november 3-án megtalálták a 11 éves kisfiú, Szita Bence holttestét. A gyermek eltűnését pár nappal korábban jelentette be nevelőapja, Sándor, aki akkor még nem sejtette, hogy akkori élettársa, Polcz Erika áll a háttérben. Polcz már korábban kitervelte, hogy eltünteti a kisfiút, ugyanis féltékeny volt arra, hogy Sándor jobban szerette Bencét, mint őt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legjobb töltött káposzta receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?