INSIDER

Megszólalt a székesfehérvári gyilkos fia: így talált nagymamája holttestére

Lászlót az édesapja vasárnap elküldte otthonról, de amikor a fiú hazaért, rettenetes dologgal szembesült.
  • Szerző: Ripost

Egy 67 éves férfi vasárnap hasba szúrta az anyósát Székesfehérváron, a Budai úton, a mozgáskorlátozott nő belehalt a sérüléseibe. A holttestet az asszonnyal és vejével élő unoka találta meg, de apja kérésére csak jóval később értesítette a mentőket és a rendőrséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Blikknek a feltételezett elkövető fia könnyek között mondta el, hogy mi vezetett a családi tragédiához. A fiatalember nem győzi hangsúlyozni, hogy ő nem tehet semmiről, de így is mázsás súly nehezedik a lelkére.

„Nagyon rossz lelkiállapotban vagyok, de úgy érzem, kötelességem az igazat elmondani. Annak idején még az édesanyámmal együtt hárman költöztünk ide, aztán a nagymamám is csatlakozott hozzánk. Anyukám sajnos régebben meghalt, így hárman maradtunk. Attól kezdve én ápoltam a mamát, aki komoly segítségre szorult. Alapvetően jól megvoltunk, csak néha veszekedett egymással a nagyim és az apukám. Ilyenkor apa kiabált, a mama pedig magára zárta az ajtót” – idézte fel László, aki szerint mindkettejük idegeit felőrölték az egészségi gondok.

„A mama ugye nem tudott mozogni, apunak pedig csak pár hónapja van hátra. Vasárnap apa mondta, hogy menjek el, mert valamit szeretne megbeszélni a mamával, ezért én csavarogtam pár órát a városban” – magyarázta László.

Amikor a fiatalember visszatért, a nagymama szobájának ajtaját zárva találta. Nem akarta zavarni, de estefelé mégis benyitott hozzá, mert órák óta semmi zajt nem hallott kiszűrődni a szobából.

„A látvány borzalmas volt. A mama nem mozdult, a hasán pedig egy nagy szúrásnyom volt. Apa azt mondta nekem, hogy a nagyi megölte magát, de én ne szóljak senkinek, majd másnap reggel mindent megbeszélünk. Aztán reggel apa nagy nehezen bevallotta, hogy ő ölte meg a nagymamámat, és magával is végezni akar. Kérlelt, hogy még ne értesítsem a hatóságokat, csak majd akkor, ha már ő is megölte magát. Én azonban lerohantam a ház elé, hívtam a mentőket és a rendőrséget. Apát elvitték a nyomozók. Sikerült beszélnem vele, de azt mondta, soha nem bocsátja meg nekem, hogy nem hagytam őt is meghalni” – temette a kezébe az arcát a fiatalember, akinek teljesen egyedül kell megküzdenie a borzalmakkal.

A 67 éves férfi ellen eljárás indult, tettéért 2–8 évet kaphat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?