INSIDER

Megszólalt a szarvassal ütköző sofőr: Elájultam, de a kocsi ment tovább

Másodperceken át eszméletét vesztve ült a volán mögött a hetvennel haladó autóban a szombathelyi Horváth Gábor, miután egy kétszáz kilós szarvas becsapódott a kocsijába, és fejbe verte őt. A férfi és felesége csak a szerencsének köszönheti, hogy életben maradt.
címkék:
  • Szerző:

Elképesztő szerencséje volt a szerencsétlenségben Horváth Gábornak és a feleségének, Anitának, hogy életben maradtak, miután egy hatalmas szarvassal ütköztek hétfőn a 86-os főúton Kisunyom és Kisrádóc között.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szombathelyi házaspár Körmendről tartott hazafelé, egy olyan úton, ahol már ezerszer jártak. Tudták, hogy vadak hemzsegnek az erdőben, éppen ezért óvatosan haladtak, de vannak balesetek, amelyeket nem lehet elkerülni. Ilyen volt ez is: egyik pillanatról a másikra egy kétszáz kilós szarvasbika ugrott az autójukra.

Fotó: 112press.hu

„Az anyukámnál voltunk a temetőben, onnan tartottunk hazafelé. Tudtuk, hogy most van a szarvasbőgés, tehát a szokottnál is elővigyázatosabbak voltunk. A férjem ezért is ment 90 helyett csak 70-nel„ – elevenítette fel a történteket Horváth-Farkas Anita. – ”Én épp a telefonomat néztem az anyósülésen, amikor egyszer csak beszakadt a szélvédő! Tiszta vér lett minden, a férjem pedig csak bámult maga elé. „Fékezz!” kiabáltam, mert az autónk haladt tovább, irányítás nélkül. Ám ő meg sem rezzent. Csipkedtem, ráztam, ütögettem, mire végre magához tért. Ekkor fékezett végre, és az árokba kormányozta az autót.„

Fotó: 112press.hu

A házaspár mögött haladó autósok elmondták: egy hatalmas, közel 200 kilós szarvas szó szerint ráugrott Anitáék kocsijára. Olyan szerencsétlenül érkezett, hogy nemcsak a szélvédőt törte be, deformálta a tetőt is, ezzel egyidőben pedig fejbe verte a sofőrt.

Fotó: 112press.hu

”Gábor agyrázkódást kapott, elájult. Másodpercekig irányítás nélkül haladt az autónk, később lemérték, a becsapódástól 320 métert tettünk meg így. A helyszínelő rendőrök szerint csoda, hogy élve szálltunk ki az autóból„ – folytatta Anita. – ”Nekem a szegycsontom, férjemnek a hüvelykujja tört el. A hátsó ülésen ült Bodza kutyánk, neki a haja szála se görbült. A kocsink viszont totálkáros lett.„

Videó az esetről ITT!

Hogy mi lett a szarvas sorsa, és kap e valaki kártérítést a baleset miatt, azt megtudhatja a szerdai napilapból.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?