INSIDER

Megszólal a fegyveres szökött rab édesanyja: ez volt Károly valódi célja

A férfi az év elején autósokat és rendőröket fenyegetett fegyverrel, miután megszökött a tárgyalásáról.
  • Szerző: Ripost

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hét hónap után befejezte a nyomozást a 35 éves Sz. Károly ügyében, az iratokat pedig vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek. A többszörösen büntetett férfit többek között terrorcselekménnyel is gyanúsítják, amit akkor követett el, amikor menekülés közben fegyverrel fenyegette a rendőröket és a túszokat is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

Február 15-én Sz. Károly a bírósági tárgyalásáról szökött meg a büntetés-végrehajtás egyik őrének fegyverével. Az utcán arra kényszerített egy autóst, hogy a kocsijával magával vigye. A XV. kerületben kipattant a kocsiból, majd megpróbált átülni egy másik autóba. A sofőr azonban szembeszállt Sz. Károllyal, aki a dulakodás után megkísérelt elszaladni. Az őt üldöző rendőrök azonban több lövéssel ártalmatlanították. A fegyverben egyébként, amellyel Sz. Károly fenyegetőzött, nem volt egyetlen töltény sem.

A sérült szökevényt először az Országos Baleseti Intézetbe, majd a rabkórházban ápolták.

„A fiam hamar felépült, már jó ideje visszakerült a börtönbe. Rendszeresen látogatom, de nagyon megviselnek ezek a találkozások” – kezdte a Blikknek Sz. Károly édesanyja.

„Tudom, hogy szörnyűség, amit elkövetett, de nekem akkor is a gyerekem, így amíg élek, kitartok mellette. Amikor megkérdeztem tőle, miért szökött meg, azt mondta, elege volt a börtönből, ezért szeretett volna meghalni. Abban reménykedett, hogy lelövik menekülés közben – mondta elkeseredetten Sz. Károly anyja.

Az asszony elmondása szerint három gyermeke közül Károly volt a legtisztelettudóbb. A gondok akkor kezdődtek, amikor rossz társaságba keveredett a középiskola elején. Innen már nem volt megállás a lejtőn. A férfi többet volt börtönben, mint otthon. Kisebb lopások után kétszer ítélték el rablásért. Most tényleges életfogytiglant is kaphat.

A többszörösen visszaeső Sz. Károlyt a rendőrség a következőkkel gyanúsítja: súlyos testi sértés, kényszerítés, hivatalos személy sérelmére elkövetett rablás, hivatalos személy elleni erőszak, engedély nélküli megszerzéssel elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, terrorcselekmény, fogolyszökés, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, fegyveresen elkövetett garázdaság és közúti veszélyeztetés bűntette.

És ezeket olvastad már?