INSIDER

Megsülnek az utasok a klíma nélküli villamosokon, Karácsony Gergely mégsem tesz semmit

Kiderült, 11 fok különbség is lehet a légkondicionált és a nem klímás villamos járatok hőmérséklete között.
  • Szerző: Ripost

Karácsony Gergely kampányában fontos szerepet játszott, hogy végig járta a metrókocsikat és hőmérővel mérte meg azt forróságot, amit az utasoknak el kell viselniük. Ekkor megfogadta, hogy ha a fővárosiak megszavazzák főpolgármesternek, soha többé nem kell megfőniük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezzel szemben kinevezése óta már két év is eltelt, mégsem tett semmit a tömegközlekedésen uralkodó nyári forráság ellen.

Brutális a hőség a villamosokon.
Fotó: Metropol

Sőt inkább mindennek a tetejében, még klíma nélküli villamosok beszerzését is jóváhagyta. Így kijelenthető, hogy Karácsony Gergely hazudott, csupán azért, hogy minél többen szavazzanak rá.

A Metropol hőmérővel járta a villamosokat, hogy megnézze mivel kell az utazóknak megküzdeniük nap, mint nap a kánikulában.

  • A Tátra villamoson 36 fokot mértek. A klímával nem rendelkező járművön, még nagyobb lett volna a hőség, ha a nyitott ablakokon a menetszél nem „hűti” le az utasteret.
  • A Ganz villamoson volt a legnagyobb a forróság, ott 38 fokot mutatott a hőmérő. Két megálló után már ömlött az emberről a víz.
  • A lap a klímás CAF villamoson is megmérte a hőmérsékletet. Ott a légkondi hatására 27 fokot mértek.

Az egyik utas, az alkarját égette meg az ablaknál lévő fémcsíkra támaszkodva az 1-es villamoson
Fotó: Metropol olvasói fotó

A villamosokhoz hasonlóan a buszokon is hőség van. Bár azok esetében, jóval több klímás jármű rója az utakat, de így is sok panasz érkezik arra, hogy nem működik a légkondi. A Metropol a buszokon is mért, ott 36 fokot mutatott a hőmérséklet. A busz új volt mégsem ment a klíma rajta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?