INSIDER

Megrendítő részletek, így történt valójában a dunai hajóbaleset

A Hableány sérülései súlyosak, és ebből több mindenre is lehet következtetni. A hajó bûnügyi szemléje 26 órán át tartott.
  • Szerző: Ripost

Keddtől két napon át, összesen 26 órát tartott a Csepeli Szabadkikötőben a Hableány bűnügyi szemléje, ami tegnap délelőtt záródott le.

A Csepeli Szabadkikötőben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendőrei az ügyészséggel, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bűnügyi technikusaival, valamint a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve, műszaki, illetve igaz­ságügyi, hajózási szakértő bevonásával tartották meg a szemlét.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a sétahajó sérülései súlyosak. A hajótest és a felépítmény roncsolásaiból pontosan látszik az, hogy a Viking Sigyn, utolérve a Hableányt, a tatjának ütközött, megperdítette a sétahajót és maga alá gyűrte, a Hableány hét másodperc alatt elsüllyedt, a Sigyn azonban tovább görgette maga előtt a víz alatt is. A sétahajó megpördült, az orr került lejtmenetbe, a tat hegymenetbe, ugyanakkor hossztengelye körül is megfordult legalább egyszer.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?