INSIDER

Megrázó részletek: keresőkutyák találtak meg három áldozatot a Dunában

Bő 200 kilométeren intézkedik a rendőrség, a déli Duna-szakaszon még 9 hajót állítottak szolgálatba.
  • Szerző: Ripost

A Hableány kapitányát egyelőre nem találták meg, a holttestek közül hármat kiváló szimatú keresőkutyák segítségével hoztak felszínre - hangzott el a budapesti rendőrség sajtótájékoztatóján.Prohászka Richárd, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője azt mondta, bő 200 kilométeren intézkedik a rendőrség. Hat hajó 2-2 fővel járőrözik Budapesten, ezen kívül a déli Duna-szakaszon még 9 hajót állítottak szolgálatba.

A keresés során a vízi rendészet társszervekkel együtt dolgozik, tetemkereső kutyákat is bevetettek, illetve modern szonár, távcső és éjjellátó is segíti a munkát. 

A speciális tetemkereső kutyák a parton és a hajókon szimatolnak, és kifinomult érzékeikkel jelzik, ha áldozatot éreznek a közelben. A kutyák segítségével eddig három holttestet találtak.

A magyar áldozat megtalálásáról azt nyilatkozta, hogy a hajó matrózát, nem pedig a kapitányát találták meg. Azt valószínűsítik, a Hableány testében több áldozat holtteste is lehet még, a hajó kiemelésekor fel kell arra készülni, hogy holttesteket találnak - tette hozzá Prohászka Richárd, aki elmondta, az eddigi áldozatokat a rendőrség, illetve a lakosság találta meg. 

A mentéssel kapcsolatban a horvát és a szerb hatóságokkal is felvették a kapcsolatot, hogy ha a Dunában esetleg holttestet találnak, azonnal értesítsék a magyar felet.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?