INSIDER

Megrázó részletek, ezért ontott vért a 17 éves ámokfutó Budapesten

A vérengzés előtt értesítették a családot, hogy a tini az otthonukba tart, de még ez sem volt elég.
  • Szerző: Ripost

Volt párját a Dunába lökte – többek között emiatt lehetett házi őrizetben az a 17 éves fiú, aki a nyomkövetőjét levágva rendezett véres ámokfutást mostani szerelme otthonában. Krisztofer a szakítás miatt akart gyilkolni.

Születésnapi bulira készült B. Vanessza és családja, de az élet közbeszólt, és a lány szerelme – akivel Vanessza négy napja közölte, hogy szakít vele – idő előtt véget vetett a bulinak.

D. Krisztofer a lábán lévő nyomkövetőt a X. kerületi otthonában csütörtök reggel fél nyolc előtt levágta, majd megszökött a bűnügyi felügyelete helyéül szolgáló házból, és az újbudai Csóka utcába sietett.

A földszinti lakásban a tinédzser B. Vanessza az édesanyjával, a nagymamájával, és annak élettársával lakott. A támadó testvére szinte rögtön jelezte Vanesszának telefonon, hogy az öccse már úton van hozzájuk, mondván: beszélni szeretne vele.

"A figyelmeztető telefonhívás után lementem a ház elé, az utca sarkától figyeltem egy jó darabig, de nem láttam sehol Krisztofert. Mire visszaértem a bejárathoz, már a mentők és a rendőrök is ott voltak. A lakásban minden csupa vér volt, a gyerekek nem is voltak maguknál" – emlékezett vissza a Borsnak a szörnyű pillanatokra Kertész Károly, aki pótnagyapjaként már nagyon régóta neveli Vanesszát.

Mint mondja, a támadó vélhetően kifigyelhette őt, így tudott túljárni az eszén. A földszinti lakásba pedig könnyen bejuthatott, hiszen a kapukódot is ismerte.

"A szakemberek helyszíni elmondása szerint Vanessza szívét is elérte a szúrás, de a védelmére kelő 35 éves anyukája sem úszta meg. Az ámokfutása után Krisztofer pedig elvágta a saját torkát" – mondta a megtört családfő, aki jól ismerte a támadót.

"Sokszor megfordult már nálunk korábban, nagy szerelem volt közöttük. Többször is szakítottak, de mindig visszatértek egymáshoz. Egy ilyen szünet alatt összejött egy másik lánnyal, akit szintén bántalmazott. Egyszer még a fagyos Dunába is bedobta, tudtommal a többi között emiatt volt házi őrizetben" – magyarázta az 51 éves Károly.

Vanessza családtagjai nagyon ellenezték a gyerekek kapcsolatát, de a lány sokáig nem tudott szabadulni a szerelmétől. A férfi elmondása szerint a lány gyakran járt Krisztoferhez Kőbányára, de néhány napja szakított vele. Károly szerint ezt nem tudta feldolgozni a fiú.

"A szíved értem üvölt, értem hullnak a könnyeid, ahogy nekem is érted. Ha az életembe kerül, akkor is vigasztallak, mert tudom, hogy engem akarsz és harcolni fogok érted, ahogy te is harcolni fogsz!” – olvasható a sokat sejtető írás azon a Facebook-oldalon, amit még együtt használtak a szerelmesek.

Az Országos Mentőszolgálat közlése szerint négy mentőegység érkezett a helyszínre, és a három sérültet súlyos, életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A rendőrség Krisztofer ellen több ember sérelmére elkövetett em­berölés kísérlete miatt indított eljárást.

És ezeket olvastad már?