INSIDER

Megrázó részletek derültek ki a lakásában bennégett magyar énekesnőről

Amikor az idős mûvésznő második kerületi háza kigyulladt, valószínûleg épp a délutáni pihenőjét tartotta, így esélye sem volt a gyorsan terjedő lángokkal szemben.
  • Szerző: CsR

A 92 éves Lehoczky Éva opera­-éne­kesnő háza égett le, az idős nő olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Szemtanúk beszámolója szerint a ház hatalmas tűzzel égett.

A férje szerintem nem is tudja, hogy meghalt szegény Évike – mondta megtörten az opera-énekesnő egyik közeli barátja, telekszomszédja. – Én nem láttam, amikor kigyulladt a ház , éppen aludtam, délután kettő körül történt. A tűzoltók hangjára riadtam fel. Mire felmentem, már csak füst volt... nagyon nagy füst. A másik szomszéd azt mondta, hatalmas lángok voltak.

A szomszéd szerint talán az adventi koszorú gyulladhatott ki. Lehoczky Éva imádta a karácsonyt és az azt megelőző ünnepi hangulatot, rendszeresen vásárolt adventi koszorúkat, és az azokon lévő gyertyákat rendre meggyújtotta.

Éva egyedül élt, a férje Bécsben lakik. Erik Lammer minden szerdán kora délelőtt jött, és vasárnap délelőtt ment vissza. Gyengén mozgott, cukros volt, betegeskedett, 92 éves volt - mondta a Borsnak a szomszéd. - A művésznő már nem sűrűn járt az utcán, a férjével találkoztak a környékbeliek rendszeresen, Éva kiskutyáját sétáltatta. .Valószínűsíthető, hogy ő is oda­veszett a lángokban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?