INSIDER

Megrázó részletek derültek ki a borsodi kisfiú haláláról

Szerencsétlenségek sorozata és egy rémült rokon cselekedetei vezethettek a tragédiához.
  • Szerző: Ripost

Döbbenetes körülmények közt halt meg az a 2 éves kisfiú, akinek a holttestét egy szennyvízaknában találták meg egy kis borsodi falu, Taktaharkány egyik házának udvarán szombat éjjel.

Az aknát már évek óta nem használták, mióta a település ezen részébe is bekötötték a csatornát - azonban a gödörben időről időre felgyűlt a talajvíz. Az aknát ugyan vastag és nehéz betonlappal fedték be az ott élők, nehogy valaki beleessen, most azonban mégsem volt rajta a tető.

A Blikk szerint az egyik fiatal családtag azért húzta el a betonlapot, mert keresett valamit az aknában. A titokzatosnak látszó üreg felkeltette az udvaron játszó kétéves kisfiú érdeklődését. Kíváncsisága odavezette a nyíláshoz, a gödör szélén azonban elveszíthette az egyensúlyát és belezuhant. 

A rokona megpróbálta kiemelni onnan, ezért azt tervezte, létrán lemászik érte. A véletlen folytán azonban olyan szerencsétlenül indította a mentőakciót, hogy a kisfiú a létra alá került, amely így vélhetően lenyomta a víz alá. 

A lap úgy tudja, a tini segítő ekkor pánikba esett, ezért megpróbált nem tudomást venni a bajról, illetve eltüntetni annak minden nyomát. Visszatolta a betonlapot az aknára, nehogy valaki meglássa, mekkora bajt okozott.

Ezután – magára hagyva a létra és a víz alá szorult kisgyermeket – az egyik rokonához menekült. Nem tudni, mikor és mennyit mondott el a történtekből a családtagnak, mindenesetre az idősebb rokon csak órák múlva, este 11 körül kísérte őt haza. Akkor felnyitották az akna fedelét, de a kisfiú már nem élt.

A rendőrség mindössze annyit közöltek az ügyről, hogy szakértők bevonásával gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?