INSIDER

Megrázó részletek a rákospalotai gyilkosságról: ezért rendeztek vérfürdőt

Egy 51 éves férfinak azért kellett meghalnia, mert szólni mert a hangoskodóknak.
  • Szerző: Ripost

Csupán pihenni szeretett volna az az 51 éves férfi, akit a hét végén halálra szurkáltak budapesti albérletében. Támadója nem segített rajta, helyette egészen az ukrán–magyar határig menekült.

Három fiatal ukrán vendégmunkás dorbézolni kezdett szombat éjjel Rákospalotán, aminek az 51 éves magyar férfi nagyon nem örült. A Blikk információi szerint szó szót követett, majd a veszekedés hevében H. Róbert kést rántott, amit többször az áldozatába vágott.

A vérfürdő után a három férfi nem tétovázott sokáig, szinte azonnal menekülőre fogták, meg se álltak az ukrán–magyar határig. Lónyánál azonban fennakadtak a határellenőrzésen: az ukrán rendszámú autót szinte azonnal kiszúrták a határőrök.

"A három férfiból kettőt tanúként, míg társukat, H. Róbertet gyanúsítottként hallgattuk ki. A férfi őrizetben van, kezdeményeztük a letartóztatását" – tájékoztatta a sajtót Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség elmondása szerint a három férfi alig egy hete, legálisan érkezett az országba, vendégmunkásként.

A nyugodt utcában még hétfőn is mindenki a kegyetlen gyilkosságról beszélt. A házzal szemben lakó asszony egy hét alatt rengeteg bulit szenvedett végig.

"A fiatalokat nem ismertem, őket ritkán láttam, de az idősebbik már régóta itt lakott. Néha váltottunk egy-két szót, amikor a boltba ment, de soha nem beszéltünk személyes dolgokról, azt se láttam, hogy lenne családja, aki meglátogatja" – magyarázta az idős asszony.

És ezeket olvastad már?