INSIDER

Megrázó részletek a mezőörsi négyes tragédiáról, egy egész iskola gyászol

A hétfői balesetben két házaspár vesztette életét, az egyik egy köztiszteletben álló tanár pár volt, akiket mindenki szeretett.
  • Szerző: Ripost

Köztiszteletben álló győri iskolaigazgató és tudományos díjakkal kitüntetett felesége vesztette életét a mezőörsi horrorbalesetben. Egy baráti szívesség fordult borzalmas tragédiába.

MTI/Krizsán Csaba

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott az a kocsi, amely egy kamionnal ütközött hétfő délután a 81-es főúton. A Lexust vezető S. Zoltán egy kormányrántással letért saját sávjáról, és egyenesen a monstrumnak száguldott. A balesetben nem csak ő, de párja, I. Beáta, és két jó barátjuk, a hátsó ülésen utazó, Győr-szerte ismert és köztiszteletben álló tanár házaspár, W. László és Erika is meghaltak.

A W. házaspár aznap egy táncrendezvényről tartott hazafelé győri otthonukba, már nem jártak messze. „Erika nyugdíjasként is igen aktív életet élt, egy tánccsoport tagja volt. Laci mindenhova el­kísérte” – mondta a Borsnak a család egyik barátja. „Csapatbusz is indult Győr felé, de Erika táncostársa, Beáta felajánlotta, hogy majd ők hazaviszik őket. Bár soha ne ültek volna bele abba a kocsiba!” – fakadt ki a barát. Az autót S. Zoltán vezette, akit mindenki rutinos és a szabályokat betartó sofőrnek ismertek.

„Zoli nagyon odafigyelt, ha vezetett, nem ment gyorsan, soha nem büntették meg. Olyat is hallottunk, hogy előzni akart, de több helyről kaptunk olyan információt, miszerint indokolatlanul tért át a másik sávba. A szakértők véleményére vá­runk, teljesen összetörtünk” – mondta a Borsnak Beáta egyik rokona.

„Mire én odaértem, az a ko­csi úgy nézett ki, mint valami pa­pírdoboz, amit összenyomtak” – mesélte a lapnak a baleset egyik szemtanúja. „A ka­mion sofőrje saját lábán kikecmergett ugyan a vezetőfülkéből, de jól láthatóan ő is sokkos állapotban volt. Amikor elhaladtunk az autó mellett, és benéztünk, lát­tuk, hogy a bent ülőknek esélyük sem volt a túlélésre. Míg élek, nem felejtem el azt a látványt. Örökre beleégett a sze­mem­be” – ingatta a fejét a férfi.

A hír hallatán egész Győr gyászba borult, mindenki ismerte ugyanis a pedagógus há­zaspárt. László korábban egy két tannyelvű gim­názium igazgatója volt, míg felesége fizikatanárként tanított az intézményben. Fekete zászló lobog most az épületen, a tantestület tagjai szomorúan lézengenek a folyosókon.

„Laci több évtizede tanított itt, aztán 2010-ben igazgató lett, míg Erika mellette dolgozott tanárként. Mindkettőjüknek a pedagógia és a tanítás volt az élete, nemcsak munka volt ez nekik, hanem igazi hivatás, mindkettőjük többszörösen díjazott tudós és tanár volt” – mondta az egyik kolléga.

„Fizika szakos hallgatóként Pécsen jöttek össze, azóta elválaszthatatlanok, évekig egymás mellett dolgoztak, aztán két éve ugyanazon a napon mentek nyugdíjba” – tette hozzá a kolléga, aki elárulta, hogy tavaly született meg a pár várva várt unokája is.

A rendőrség még nem tudja, mi okozta a balesetet, az ügyben szakértők bevonásával nyomoznak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?