INSIDER

Megrázó részletek a budapesti kettős gyilkosságról: órákig nézte anyja holttestét Sándor

A 40 éves férfi hétfő hajnalban végzett édesanyjával és annak párjával.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas tragédia rázta meg a XVIII. kerületi lakótelepet hétfőn: a 40 éves P. Sándor hajnalban végzett édesanyjával és annak párjával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Blikk információi szerint Ibolya és Márton aludtak, amikor a nő fia rájuk támadt. Borzalmas tette után a munkanélküli férfi még órákat töltött a holttestekkel egy lakásban, s a rendőrséget csak késő délután tárcsázta, akkor adta fel magát. Sándort a zsaruk a szülőkkel közös, XVIII. kerületi otthonukban fogták el.

MTI/Mihádák Zoltán

A panelház lakóit nagyon megrázta a tragédia, aminek szerintük semmi előjele nem volt. Sándort csendes, udvarias embernek ismerték meg. A megölt édesanya barátnője, Éva még mindig nem tudta felfogni, hogy Ibolyával többé nem beszélgethetnek egy jót.

„Szinte sokkban vagyok, amióta megtudtam, mi történt. Egész éjjel erről beszélgettem cseten a gyerekeimmel, nem akartuk elhinni, hogy ilyen borzalmas bűncselekményt követett el Sándor. Ibolya rajongásig szerette a gyermekét, mindig csak szépet és jót mondott róla. Ő már nem dolgozott, nyugdíjas volt, a párja, Marci azonban antennákat járt szerelni. Sanyi viszont évek óta semmit sem csinált, a munkát hírből sem ismerte, csak élt az anyja meg a nevelőapja nyakán.

Ami nagyon furcsa volt nekem vele kapcsolatban, hogy egész nap úton volt, állandóan, mint egy űzött vad, úgy körözött a lakótelepen. Volt, hogy egy nap többször is találkoztam vele a lépcsőházban, amikor indult vagy éppen megérkezett. Agresszívnek azonban nem gondoltam, mert mindig kedves és udvarias volt a liftben, amikor együtt utaztunk” – mesélte a könnyeivel küszködve Éva, aki sosem látott Sándor mellett sem barátnőt, sem barátot.

Nem csak Éva, de Ibolya szinte minden ismerőse azt találgatja, vajon mi késztette Sándort ilyen végzetes lépésre. A látszólag nyitott és életvidám Ibolya senkinek nem beszélt arról, hogy a fiával komoly gondok vannak. Egyesek azt feltételezik, hogy a bűncselekmény motivációja a pénz lehetett, míg másik úgy gondolják: az amúgy is labilis és teljesen magányos Sándor egyszerűen bekattant.

Utóbbira biztos választ csak az elmeszakértői vizsgálat adhat majd, de ha tiszta volt a férfi tudata, élete végéig börtönben maradhat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?