INSIDER

Megölte nagyapját a magyar pornós, súlyos részletek derültek ki a bíróságon

A 28 éves férfi idős kollégáját vette rá, hogy a megölt nagyapa nevében hivatalos iratokat írjon alá.
  • Szerző: Ripost

Az egész életét végigdolgozta a legidősebb magyar pornósztár, 82 éves korában mégis bíróságra kell járnia. M. Györgyöt a nagyapjával végző fiatal kollégája vágta át, emiatt hosszú időre börtönbe is kerülhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF / 123RF

Disznóölő pisztollyal lőtte agyon a nagyapját egy felnőttfilmekből ismert 28 éves budapesti férfi 2015-ben. M. Márk a holttestet két évig garázsokban rejtegette. A gyilkosság után a férfi egy kis pénzért cserébe rábírta idős kollégáját, M. Györgyöt, hogy az áldozat nevében adásvételi, banki szerződéseket írjon alá és okmányt igényeljen. A fiatal csaló így értékesítette halott nagyapja lakását és garázsát.

Az idős, kissé nagyot halló felnőttfilmes veterán megtörten érkezett a Fővárosi Törvényszékre tegnap délelőtt. Az ügyészség két és fél évet kért rá, a szíve szerint lemondott volna a tárgyaláshoz való jogáról, de – mint fogalmazott – a börtönből már nem jönne ki élve, így nem fogadta el az „ajánlatot”.

„Négy éve műtötték a szívemet, és számos más egészségi bajom is van. Elhittem egy rendkívül óvodás mesét, végig úgy tudtam, hogy a nagyapja él. Azzal állt elő, hogy az öreg elhatározta, hogy a házából többé nem mozdul, mindent rá akar hagyni és felhatalmazta, hogy a legjobb belátása szerint intézkedjen, mert őt már nem érdekli semmi. Márk állítása szerint a szülei külföldön éltek, ahonnan már nem jönnek haza többé” – magyarázta a Borsnak a tárgyalás szünetében Gyuri bácsi.

A közel három évtizede a szex­iparban dolgozó öregúr akkor jött rá arra, hogy egy óriási átverés részese, amikor a rendőrök jöttek érte két évvel később.

„Két hétig járt a nyakamra, hogy meggyőzzön. A nyomozók azt mondták, hogy gyerekkora óta megrögzött hazudozó, én viszont korábban egy megnyerő, szimpatikus fiatalembert ismertem meg a személyében. A lakáseladás után 100 ezret, a garázs után pedig további 30 ezret adott. A kezem-lábam remegett, amikor kijöttünk az ügyvédtől. Rám parancsolt, hogy a hivatalos helyeken ne szólaljak meg. A köszönésen kívül így is tettem” – emlékezett vissza a lapnak az idős férfi, aki azóta sem beszélt huszonéves kollégájával, tegnap találkoztak először. Mint mondja, haragszik rá, és ha van egy kis tisztesség benne, elnézést kér.

M. Márk nagyapja a felesége halála után megszakította a kapcsolatot a fiával és másik unokájával. A vádlott azonban rendszeresen kapott tőle pénzt, és egy tízmilliós lakást is vásárolt neki. A gondok akkor kezdődtek, amikor a nagypapa háta mögött eladta az ajándéklakást, otthagyta a főiskolát, és pornózni kezdett. A vádirat szerint Márk végül azért végzett a szerettével, mert az apja és a testvére azt tervezték, hogy beszámolnak neki az életviteléről, és félt, hogy így elveszíti a rendszeres anyagi forrását.

„Zaklattak, zsaroltak és azzal fenyegettek, hogy elmondanak neki mindent. Mai fejjel ezt már én is megtenném, de akkor nagyon szégyelltem” – magyarázta a fiatalember. M. Márk fél évet ült előzetesben, azóta házi őrizetben van. Húsz évet is kaphat a tettéért.