INSIDER

Megölte Down-szindrómás testvérét egy pécsi férfi

A férfi teljesen magára hagyta beteg testvérét, aki belehalt a gondozás hiányába.
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő ügyet tűzött ki tárgyalásra a Pécsi Törvényszék. Saját Down-szindrómás testvére megölésével vádolják azt a pécsi férfit, aki egy koszos és elhanyagolt szobában tartotta beteg rokonát.

Az áldozat folyamatos gondozásra szorult, de a szülők halála után a vádlott teljes mértékben magára hagyta őt. A beteg testvér 2017-ben tartósan ágyban fekvő állapotba került. A férfi azonban nem mozgatta és tisztába sem tette a testvérét, akinek súlyos felfekvései lettek, elvakart sebein lárvák és nyüvek telepedtek meg. Ezután a legyengült beteg testvér tüdőgyulladást is kapott. 2017. december 12-én a vádlott a háziorvos tanácsára mentőt hívott, de már későn, testvére belehalt a gondozatlanságba. A Down-szindrómás testvér halála szinte biztosan elkerülhető lett volna, ha gondoskodást kap. Súlyosbító körülmény lehet, hogy az áldozat értelmi állapota miatt nem tudta, mi történik vele.

Dr. Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék sajtószóvivője a Blikknek elmondta, a testvére meggyilkolásával vádolt férfi bár elismerte vétkességét, további tárgyalásokat tűztek ki az ügyben a körülmények tisztázása érdekében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?