INSIDER

Meglepő, mi épülhet a régi józsefvárosi piac helyén

Elkészültek a látványtervek: hatalmas fejlesztés indul a 2014-óta kihasználatlanul álló, csak Négy Tigris piacként ismert óriási területen a budapesti Józsefvárosban.
  • Szerző: Ripost

Strand- és gyógyfürdőt tervez a régi józsefvárosi pályaudvar, majd a helyén létrejött hatalmas kínai piac helyére a kerületi önkormányzat és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. A tervek szerint egy hatalmas szabadidős, sport- és kulturális központ jönne létre. Ennek részeként a kézilabda-szövetség kézilabdacsarnokot és fedett strandkézilabda-pályákat tervez a területre. Ugyanennek a projektnek lenne a része a strand is: a közel háromhektáros területen egy gyűrű formában elképzelt, tízmedencés strand- és gyógyfürdő épületkomplexumot álmodtak meg a tervek készítői.

Ilyen volt 2014-ig:

Ilyen lesz a tervek szerint:

"A volt Józsefvárosi pályaudvar területén 13 éve megszüntettek minden funkciót, ma egy elhanyagolt, kihasználatlan, barnamezős terület, ugyanakkor kiváló adottságokkal rendelkezik. Jók a közlekedési kapcsolatai és közel van a belvároshoz.

Az előzetes szakmai vizsgálatok szerint a terület alkalmas egy strand és gyógyfürdő kialakítására, és egy felmérés szerint a józsefvárosi lakosok is szívesen igénybe vennének egy ilyen lehetőséget.

Létrehozásával egy olyan zöld közösségi tér jöhet létre, amely a kerületi családoknak, időseknek, fiataloknak hasznos szabadidős tevékenységet biztosít"

- tájékoztatta lapunkat Sára Botond, Józsefváros egy hete megválasztott polgármestere.

 

Végleges határidő még nincs, a tervek előkészítési fázisban vannak.

 

 
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?