INSIDER

Meglepő, mi derült ki a fővárosi patkányriasztásokról

Jó hír a belvárosiaknak, hogy Budapest szívében már több kerület csatornahálózatát patkánymentesítették, de az irtást végző RNBH Konzorcium a többi fővárosi kerületekben is gőzerővel dolgozik, hogy eltűnjenek az apró, ám idegesítő rágcsálók.
  • Szerző: Ripost

Véget értek a főváros több kerületében is az elrendelt intenzív irtások – tájékoztatta a -ot dr. Bakos Richárd, a Főpolgármesteri Hivatal osztályvezetője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az V. és a VI. kerületben ezek a munkák befejeződtek, jelenleg a IX., XIII. és XX. kerületekben folytatnak még intenzív irtást a szakemberek” – tudtuk meg az osztályvezetőtől.

Az RNBH Konzorcium szakembere helyez el patkánymérget a VII. kerületi csatornahálózatban.
Fotó: Markovics Gábor

Az irtást végző RNBH Konzorcium szakemberei folytatják az azonnali irtást az I., VII., VIII., XIV. és XIX. kerületekben is. A két belvárosi kerületben – V. és VI. – a visszaellenőrzések során már nem volt kimutatható jelentős patkányfertőzöttség a csatornarendszerben, így ezeken a helyeken már csak az eseti bejelentésekre koncentrálnak.

Az irtást azonban a téves bejelentések is hátráltatják, havonta több száz olyan hívást vagy emailt kapnak az RNBH Konzorcium diszpécserei, amelyekről ellenőrzéskor kiderül, hogy téves riasztás. Idén januártól júliusig összesen 6610 helyre hívták ki a patkányirtókat, ám több, mint 1500 alkalommal kiderült, hogy feleslegesen mentek ki. Ám bizonytalan esetekben is kihelyezik az irtószert, nem csak olyankor, mikor egyértelmű a patkányok jelenléte.

 

Telefonon és emailben várják a bejelentéseket

Amennyiben patkányt látunk az utcán, vagy a társasházak udvarán, azt az RNBH Konzorciumnál tudjuk bejelenteni a 06-70/364-6532-es telefonszámon, az https://www.rnbh.hu/panaszbejelento/ webcímen, vagy a [email protected] e-mail címen. A bejelentőnek meg kell adnia a pontos helyszínt, ahol irtani kell, illetve egy telefonszámos elérhetőséget. A bejelentés után a patkányirtó szakemberek ingyen mennek ki, munkájukat a polgármesteri hivatalok és a Főpolgármesteri Hivatal is ellenőrizheti véletlenszerűen.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?