INSIDER

Meglepő, mi a hosszú élet titka, de a 103 éves gödöllői néni elárulta

"Gödöllő nagyikája" - mindenki csak ezen a néven ismeri az aranykorba lépett 103 éves Özvegy Bátori Károlyné Margit nénit. Unokája, Gyengéné G. Csilla mesélt a Ripostnak nagymamája születésnapi bulijáról. Kiderült az is, hogy mivel tartotta ennyi ideig fiatalon magát!
  • Szerző: Ripost

"Minden évben hatalmas bulival készülünk a nagyinak, idén 80-100 fővel ünnepeltünk együtt. Ilyenkor az összes rokon, ismerősök és még a polgármester úr is tiszteletét teszi. Itt mindenki ismeri és nagyon szereti őt!"

– kezdte a %%-nak Csilla.

"Általában közös családi főzést tartunk, de a sok vendégre való tekintettel már hozatunk is ételeket.

Nagyi minden alkalommal meghatódik és elsírja magát, amikor meglátja, mennyien gyűltünk össze miatta…


Margit néni szellemileg ma is a topon van.

"Nagyikánk mindig nagyon jövős-menős, intézkedős nő volt. Imádott a családjára főzni, de a legtöbb idejét a kertben töltötte. Sajnos már nem tud kijárni… Nagyon legyengült, de a vizsgálatok után kiderült, hogy szervi baja nincsen. Néha szed gyógyszert és előfordul vérnyomás-ingadozás is, de mindig nagyon jó étvágyú és szellemileg is teljesen rendben van. Ezért nem is értjük, mi történhetett a járásával, mert már nem tud lábra állni szegény. Négygyermekes családból származik. Õ akkor töltötte be az egy évet, amikor édesapja elment a gépgyárba dolgozni, és onnan többet nem jött haza… Úgy tudni, hogy a papa bent égett a gyárban az első világháború idején. A nagyi azt mondta, hogy édesanyja soha többet nem házasodott meg. Idővel a történtek megismételték magukat, mert nagyi is elveszítette a férjét, még a kilencvenes években – azóta ő sem keresett többet párt magának" - tette hozzá.

De ma is nagyon boldog a családjával! 5 unokája, 7 dédunokája és 1 ükunokája van, akiket imád – mesélte mosolyogva.
Margit nénitől már nagyon sokszor kérdezték, hogy mi az oka, hogy ennyire „jó karban van”. Õ nevetve mindig csak annyit mond:

Sokat kell a kertben dolgozni, aranyom!

A hosszú élet másik titka szerinte, hogy csakis a gödöllői csapvizet issza meg, amire mindig azt mondja:

Ez az élet vize!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?