INSIDER

Meglepő ítélet: miért felezték el a pedofil tanár büntetését? - Videó

Nyugodt léptekkel, halvány mosollyal az arcán érkezett a Budapest Környéki Törvényszék bíróságára az az isaszegi tanár, akit szexuális visszaéléssel vádoltak egy 13 éves diákjával folytatott viszonya miatt.
  • Szerző: Ripost

Meglepő ítéletet hozott tegnap a Budapest Környéki Törvényszék: 8 évről jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre csökkentették annak az isaszegi tanárnak az ítéletét, akit szexuális visszaéléssel gyanúsítottak egy 13 éves diákjával kapcsolatban. A 47 éves Sz. Róbertet végleg eltiltották tanári foglalkozásától.

A férfi vezetőszárhoz kötve lépett a tárgyalóterembe, nem tűnt túl izgatottnak, mint ahogy a számára tulajdonképpen megkönnyebbülést jelentő ítéletet is nyugodtan fogadta. Mielőtt zárt tárgyalást rendeltek volna el, a bíró kérdésére még elmondta, hogyan érzi magát a börtönben.

- Nem sikerült munkát kapom, kértem, de egyelőre nem adtak

– mondta röviden.

                                      

Erkölcstant is tanított
A tanár az isaszegi Klapka György Általános Iskolában tanított történelmet, erkölcstant és zenét Isaszegen. A kisvárosban is lakott élettársával és annak három gyermekével. Isaszegen mindenki ismerte Sz. Róbertet, akit gyakran láttak az egyik helyi kocsmában. Barátságos, kedves embernek ismerték, ezért döbbentett meg mindenkit tavaly áprilisban a botrány, amikor kiderült, hogy a tanár pedofil kapcsolatba került egyik tanítványával.

Gitárórákon hálózta be a kislányt

A %% korábbi diákoktól úgy tudja, hogy egyik, 13 éves tanítványával akkor ismerkedett komolyabban össze, amikor a lánynak délutánonként zenét oktatott. A kislány, akit egyébként történelemre is tanított délelőttönként, a gitárórák előtt és után több alkalommal is hosszasan beszélgetett a tanárral, és sok lelki problémát osztottak meg egymással. A viszony kialakulását az is megkönnyítette, hogy csak pár utcányira laktak egymástól.

- Az áldozatot mindenki ismerte, csendes, de magabiztos lány volt. A nagy többség kedvelte, de amikor kiderült a viszony, akkor sokan beszólogattak neki, ezért később magántanuló lett. Pszichológushoz is kellett járnia – mesélte a %%-nak egy, az iskolában tanuló lány.

Az édesanya felvételeket talált a kislánya telefonján
A helyiek szerint úgy derült fény a viszonyra, hogy a lány édesanyja kompromittáló beszélgetéseket és felvételeket talált lánya telefonján. Ekkor habozás nélkül a hatóságokhoz fordult.
A %%-nak a korábbi tanítvány azt is elmondta, hogy Sz. Róbertet sok diáklány kerülte az iskolában, mert félreérthető tettekkel inzultálta őket.

- Tanulószobán többeknek rácsapott a fenekére mappával vagy füzettel, és felkapta, emelgette a lányokat

- emlékezett vissza a tanár volt tanítványa.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?