Létrehozva: 2020.12.11.

Megkezdődött a visszaszámlálás: már csak 4-5 napig érdemes interneten rendelni karácsonyra

Mivel idén a járvány miatt jóval többen rendelnek online karácsonyi ajándékot és sokan házhoz szállíttatják a nagybevásárlást is, hamarosan betelnek az időpontok. Sok helyen már csak jövő keddig vesznek fel úgy rendelést, hogy biztosan megérkezik karácsonyig.

Idén a vásárlók közel 60 százaléka online akar ajándékot venni, 10 százalékos csökkenés tapasztalható a boltokban – derül ki a Cofidis országos reprezentatív kutatásából. Ezt alátámasztja, hogy – mint a Ripost megtudta – a Posta novemberi belföldi csomagforgalma közel 30 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Keddig felvett rendelésre ígérnek biztos szállítást karácsonyig

A Magyar Posta logisztikai üzemeltetési igazgatója, Varga János figyelmeztet: rendeléskor ellenőrizzük, hogy az adott webáruház milyen szállítási időt vállal, illetve mi az az utolsó időpont, amikor garantálják a csomag karácsony előtti megérkezését.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az egyik legnagyobb csomagküldő, a Foxpost arról értesítette a kereskedőket: akkor tudja vállalni a karácsonyi kiszállítást, ha ők legkésőbb december 16-ig leadják a csomagot. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb kedden a kereskedőhöz be kell érkeznie a rendelésnek. Az Alzánál egyébként már csak jövő hét eleji megrendelésnél garantálják, hogy karácsonyra megérkezik az áru. Érdemes csomagpontra kérni az ajándékot, akkor esélyesebb, hogy időben megérkezik.

Fotó: Foxpost

Vidéken nehezebb házhoz szállíttatni a hipermarketből

Az Auchanban már nem mindenütt lehet hűtést igénylő élelmiszert rendelni. „Friss- és fagyasztott termékeket jelenleg Budapest és környékére tudunk szállítani saját autóval!” – írják.

Amennyiben vidéki rendelést szeretne leadni, nincs szükség az időkapu kiválasztására, ez ugyanis – ahogy jelezzük is a honlapunkon – a budapesti és a környéki élelmiszerrendelésekre vonatkozik. A vidéki rendelések esetében a termékek kosárba helyezése után rendszerünk kiírja, hogy hány nap múlva szállítjuk a termékeket (általában 2-4 munkanap)

-tájékoztatta a Ripost-ot az Auchan. Ha a decemberi megnövekedett forgalom miatt aznap már nem sikerül leadni a rendelést, mert a vidéki megrendelések is elérték a maximális mennyiséget, azt javasolják, hogy próbáljuk meg elküldeni a következő nap reggelén.

Az Aldi is két napos határidővel vállal szállítást, de csak Budapesten. A Sparban csütörtökön már csak december 17-re lehetett időpontot foglalni a fővárosban is.

Még a csavarhúzót is online rendelik

Több olvasónk is arról panaszkodott, hogy ráadásul drágultak a kiszállítási díjak.

„Két terméket rendeltem meg ugyanonnan, és mindkettőért külön kiszállítási díjat számoltak fel” – panaszolta Éva. Egy másik olvasónk, Csaba meglepve tapasztalta, hogy az alza.hu a személyes átvételre is 600 forintos díjat számolt fel. Az Ikea bútoráruház is pénzt kér az összekészítésért, ez 590 forinttól indul és függ az áruház helyétől, a rendelés mennyiségétől, akár 10 ezer forintba is kerülhet.

Fotó: alza.hu

A Praktiker ingyen készíti össze a termékeket, ha valaki a személyes átvételt választja. A Ripost-nak egy, a Praktikernél dolgozó munkatárs azt mondta, náluk jelentősen nőtt az online rendelések száma. „Az emberek képesek még egy 400 forintos csavarhúzót is online megrendelni, és inkább kifizetik érte a házhozszállítási díjat” – tette hozzá.

Nyitva lesznek a boltok 24-én is A hazai kereskedelmi vállalkozások szakmai, érdekképviseleti szervezetei a 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási idősáv átmeneti szüneteltetését szorgalmazzák az adventi időszakra. A kormány az ügyben kikéri az intézkedést kezdeményező Idősügyi Tanács állásfoglalását, azután dönt. Felröppent a hír ezzel kapcsolatban, hogy december 24-én ki sem nyitnak a boltok, ha marad az idősek idősávja, de ezt Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Ripost kérdésére pletykának nevezte. „Kizárólag hivatalos kormányzati információkat veszünk figyelembe és ugyanezt tanácsolom mindenkinek” – mondta lapunknak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

magyarnemzet.hu

Ő is lehetne Marco Rossi kezdő csatára az Eb-n, de egy éve csapata sincs

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 24.: a Skorpió új periódust kezd, a Halak bevonzza, amire vágyik

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Nem tudta kifizetni 20 milliós adósságát, láncra verve tartották

INSIDER

Holtan találtak rá az eltűnt nyíregyházi négygyermekes anyára

INSIDER

Szívszorító: anyák napját szervez a 15 évesen elhunyt Dominik édesanyja

INSIDER

Karácsony Gergelyen erőt vett a kapuzárási pánik