Létrehozva: 2021.08.03.

Megjelent a Ripost7 legújabb száma

Ezen a héten is rengeteg megdöbbentő és érdekfeszítő írás található a Ripost7-ben, melyből most egy kis ízelítőt adunk.

Genderőrület!

A könyvpiacon egyre több olyan kisgyermekeknek szánt könyv jelenik meg, amely az LMBTQ-közösséget propagálja. Nyugaton mindennapos jelenség, hogy akár transzvesztita LMBTQ-aktivisták járjanak be óvodákba, iskolákba, hogy a másságot népszerűsítsék, újraértelmezett meséskönyvekkel is. Az internet is tele van olyan mondókákkal, dalokkal, amelyek azt segítik, hogy az óvodáskorú gyermekek minél könnyebben megtanulják az ábécét. Az LMBTQ-közösség ebben is felfedezte az érzékenyítés lehetőségét.

Gondoljuk el, mi történne, ha például Móra Ferenc Zengő ABC-je helyett az egyelőre csak angol nyelven elérhető GayBCs-t (ejtsd: géjbiszi), vagyis a „meleg ábécét forgatnák a nebulók, és tanulnák belőle az írás-olvasást.

A 2019-ben megjelent, M. L. Webb által írt könyvben a betűk egy-egy LMBTQ-kifejezést magyaráznak el. Így a T betűt a transz szóval, az L betűt pedig a leszbikus kifejezéssel illusztrálják.

A Gay, a meleg szóhoz fűzött magyarázat azt fejezi ki, hogy olyan lány vagy, aki a lányokat szereti, vagy fiú, aki a fiúkat szereti.

A T – Trans kép alatt pedig az áll: bátor lépés olyan neműként élni, amiről tudod, hogy a valódi, veled született nemed.

Mi ez, ha nem burkolt agymosás? Attól tartunk, valahol már készül a könyv magyarítása, az L betűhöz pedig nem lovacskát, hanem csókolózó leszbikus párt rajzolnak…

Ezen felül egyebek mellett még azt is megtudhatod a Ripost7 ma megjelent számából, hogy melyik országban olvashatnak a gyerekek leszbikus békakirálylányokról.

Évezredes magyar trükkje van a kardvívásnak!

A „fokélvágás” régi harcosainktól származik, Szilágyi Áronék is használják.

A híres magyar kardforgatók sorába került harmadik olimpiai győzelmével Szilágyi Áron. Nemcsak a hozzáállása olyan, mint Hunyadinak, Kinizsinek, Zrínyinek vagy Bercsényinek, de a tipikus kardforgató mozdulatok is, melyek ősi harcművészetünk részei. Ez az, amit ő szintén továbbvisz.

Szilágyi Áron történelmet írt: ő az első kardvívó, aki 3 olimpián is diadalmaskodott a fegyvernemben. A Magyarságkutató Intézet meglepő kollázzsal gratulált neki, egy sorba emelve őt Hunyadi Jánossal, Kinizsi Pállal, Zrínyi Miklóssal és Bercsényi Miklóssal, híres kardforgatóinkkal. De ez nem csak egy jópofa vicc: tényleg van egy folytonosság a régi harcosaink, hőseink és a mai vívóink között – mondta a Ripost7-nek Hidán Csaba László régész-történész, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusa, harcművészet-oktató, az Aranyszablya Történelmi Vívóiskola alapítója.

A szakember hangsúlyozza: az egyik harc, a másik sport, ezért nem lehet teljesen összehasonlítani őket, de ahogy a híres magyar kardforgató vitézeink és Szilágyi Áron forgatja a fegyvert, abban vannak hasonló, speciálisan magyar elemek.

Szigetvár, 2017. szeptember 9.
Zrínyi Miklós 1566-os kitörését idézik fel katonai hagyományőrzők a Szigetvári vár belső várában tartott hadijátékon 2017. szeptember 9-én.
MTI Fotó: Sóki Tamás

„A magyar kardhasználatban van egyfajta folytonosság. A vívóedzők a magyar sportvívásban sokszor katonatisztek voltak, akik hozták magukkal azt, amit a katonaságnál tanultak – ebben pedig benne van a teljes kardforgató hagyományunk, a honfoglaló magyaroktól a végvári vitézekig. Van erre konkrét példám is: amit a magyar sportvívók gyakran használtak és használnak, azt fonákvágásnak nevezzük, ez az, ami régen a szablyáknál a fokélvágás volt.„ – magyarázza a szakember, aki arról is beszélt, hogy mi az előnye a sportban mindennek.

Ha kíváncsi vagy erre és még számos érdekességre ebben a témában, elolvashatod a ma megjelent Ripost7 hetilapban. Keresd az újságárusoknál!

Százezrekért szereznek meg egy 30 milliós lakást

A Ripost7 munkatársa felhívta azt a telefonszámot, amin eltartási szerződést hirdetnek idős egyedülállóknak. Mint lapunk elsőként beszámolt róla, Óbudán gyanús körülmények között hunytak el idősek, akikkel korábban eltartási szerződést kötöttek, vagy lakottan megvették a lakásukat. A rendőrség is vizsgálódik.

Óriási lavinát indított el egy óbudai társasház liftjébe kikerült plakát, amely arra figyelmeztet, hogy a környéken már többen elhunytak, miután eltartási szerződést kötöttek, vagy lakottan eladták a lakásukat. Az esetről a Ripost7 számolt be először. A plakátot kiragasztó Tilly László, az Óbudai 5. Számú Lakásszövetkezet elnöke lapunknak elmondta, hogy ő több ilyen esetről is tud az elmúlt évekből, ezért tartotta kötelességének, hogy figyelmeztesse a lakókat. Cikkünk megjelenése után életveszélyesen megfenyegették.

Fotó: Ripost

Óbudán ugyanakkor olyan szórólapokkal is találkoztunk, amelyeket más társasházak postaládáiba dobtak be, és eltartási szerződést ajánlanak idős embereknek. Munkatársunk egy fiktív történettel hívta fel a megadott telefonszámot. Egy férfi jelentkezett, akinek munkatársunk elmondta: egy Kerék utcai ismerősétől kapta a telefonszámot, mert hamarosan külföldre költözik, és aggódik a szomszéd néni miatt, akinek eddig ő segített.

„Szeretnék tájékozódni a lehetőségekről” – mondta munkatársunk.

Arról, hogy mit mesélt nekünk a férfi, illetve egyéb megdöbbentő információkról is olvashatsz a ma, vagyis augusztus 3-án megjelent Ripost7-ben. Keresd az árusítóhelyeken, köztük az újságosoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Házasság első látásra: csalódott a menyasszony, nem ilyen férjet akart

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

hirtv.hu

Kommunikációs szakértő: Magyar Pétert a botrány hozta, úgy tűnik az is viszi el

ripost.hu

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

mindmegette.hu

Megvan a titkos recept: ebből a tésztából készül minden az albán pékségekben!

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ma lenne nyolcvanéves minden idők egyik legnépszerűbb magyar énekese

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

„Ez már tényleg sok” – szögeskolbásszal mérgezik a kutyákat Győr-Moson-Sopron vármegyében

INSIDER

Ennyiért lehet idén vonattal az Adriára utazni

INSIDER

Rémes, mit hozott Sándor, de még durvább, amit Józseftől és Benedektől kapunk

INSIDER

Féltékenységből gyújtotta fel barátját egy férfi Budapesten