INSIDER

Megjelent a Ripost7 legfrissebb száma

Ezen a héten is rengeteg megdöbbentő és érdekfeszítő írás található a Ripost7-ben, melyből most egy kis ízelítőt adunk.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Gyurcsányék tudatosan építették fel Márki-Zayt

Új szereplő érkezett Gyurcsány politikai bábszínházába. A DK főnöke az előválasztáson elbukó Karácsony Gergely helyett Márki-Zay Pétert maga elé tolva próbál ismét visszakerülni a hatalomba. Márki-Zayról korábban a DK-s Kálmán Olga írt könyvet, és annak idején a HÍR TV-ben is rendszeresen futtatta a baloldal miniszterelnök-jelöltjének előlépő hódmezővásárhelyi polgármestert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter együtt Fotó: Facebook

Kálmán Olga még politikusi karrierje előtt készített Szeretemország címmel „beszélgetőkönyvet” Márki-Zay Péterrel, majd’ kevéssel a könyv megjelenése után a DK jelöltjeként indult el a 2019-es főpolgármester-jelölti előválasztáson. Ez csak azok számára lehetett meglepetés, akik nem tudták, hogy Kálmán Olga egészen közel áll a Gyurcsány-féle DK-hoz. Nem lehetett véletlen, hogy a bukott miniszterelnök már 2007-ben kormányszóvivőséget ajánlott az akkor még ATV-s műsorvezetőnek.

Gyurcsány számára pedig kapóra jött Karácsony látványos politikai kivégzése után Márki-Zay Péter felajánlkozása.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője MTI/Koszticsák Szilárd

A ma már MZP-ként is emlegette politikus a pár napja a Spirit FM Beszóló című műsorában felidézte Gyurcsány Ferenccel közel egy évvel ezelőtti beszélgetésüket, amikor mondott valami nagyon megdöbbentőt.

Hogy mi volt az, kiderül a 7 ma megjelent számából.

Brüsszel zöldadót akar szedni a lakások és az autók után

A múlt heti uniós csúcson Brüsszel klímavédelminek mondott terve volt terítéken. Amennyiben a baloldal által is erőltetett piaci árakat vezetnénk be, akkor egy átlagos magyar család nagyjából havi 32 ezer forinttal költene többet rezsire, éves szinten 360-400 ezer forint lenne a pluszteher. A V4-es országok közölték: ebben az ügyben vétózni fognak.

Hosszú ideje nem tapasztalt enerigaárakkal szembesül egész Európa, ami a teljes energetikai ágazatot érinti. Egy év alatt négyszáz százalékkal emelkedett a földgáz ára, a villamos energiáé pedig nyolcvan–száz százalékkal ugrott meg a tőzsdéken. A jelenlegi piaci helyzet is alátámasztja, hogy helyes döntés volt, amikor hét évvel ezelőtt a kormány befagyasztotta a rezsiárakat, majd több lépésben, összesen 25 százalékkal csökkentette a maximálisan kiszabható tarifákat.

Fotó: MTI

A Gyurcsány–Bajnai-kormányok összesen 15 alkalommal hagyták jóvá a lakossági rezsiárak emelését, ezalatt a gáz 206 százalékkal, a villamos energia 97 százalékkal drágult.

Az így befolyó plusz összegek pedig az akkor még külföldi közműtulajdonosok zsebében landoltak.

Arról, hogy melyik európai országban a legolcsóbb a rezsi, egyéb más érdekességek mellett is olvashatsz a 7 ma megjelent számában.

Sasvári Sándor 64 évesen újra Jézust játssza

Szakmai tekintetben egy kört írt le Sasvári Sándor. A Jászai Mari-díjas színművészt Jézus szerepében ismerte meg az ország 1986-ban, most pedig ismét Jézust alakíthatja a Jézus Krisztus Szupersztárban. A pályája szépségéről, az élet örömeiről és a járványról is beszélgettünk vele.

Sasvári Sándor Fotó: Jardek Szabina Madách Színház

7: Ajándék vagy átok? Mit érzett, amikor Szirtes Tamás felkérte önt Jézus szerepére?

Sasvári Sándor: Ez egy csodálatos ajándék a sorstól, a pályától, a Madách Színháztól, Szirtes Tamástól, Jézus Krisztustól. Jézus az első, ő intézi a dolgaimat. Álmomban nem jutott volna eszembe, hogy én még valaha a színpadra lépek a szerepében. Megdöbbentem, amikor Szirtes Tamás felhívott telefonon és megkérdezte, hogy vállalom-e, bírom-e úgy, hogy tíz előadásból ötször Pilátust, négyszer Jézust alakítom. Nem kellett gondolkodnom, rögtön igent mondtam. Jézus szerepét nem alakítom, hanem átélem.

7: Ez a szerep rendkívüli fizikumot igényel és hihetetlen koncentrációt. Tudom, hogy szeretett lovaival is karban tartja magát, naponta több órán át foglalkozik velük, emellett számos darabban játszik. Volt szüksége plusz felkészülésre ehhez a szerephez?

S. S.: Önhittség nélkül állíthatom, hogy nagyon jó kondícióban tartom magam. Másként nem is menne, sem a lovaim, sem pedig a közönség iránti tiszteletem nem teszi lehetővé, hogy elengedjem magam. A szerepeim megkívánják, hogy kiváló kondícióban legyek. Egyetlen dologban változtattam.

Hogy miben változtatott a művész, illetve milyen egyéb érdekességekről beszélt még az interjúban, kiderül a 7 ma, vagyis október 26-án megjelent számából. Keresd az újságosoknál, vagy egyéb árusítóhelyeken!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legjobb töltött káposzta receptek
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?