INSIDER

Megjelent a Ripost7 legfrissebb száma

Ezen a héten is rengeteg megdöbbentő és érdekfeszítő írás található a Ripost7-ben, melyből most egy kis ízelítőt adunk.
  • Szerző: Ripost

Megbuktál, keress más munkát!”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Már azoknak is elegük van Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységéből, azaz semmittevéséből, akik megválasztották. A 7 autósokat és járókelőket kérdezett, mit üzennek a főpolgármesternek és mit szólnak ahhoz, hogy tíz évig tanított az egyetemen, holott sem a nyelvvizsgája, sem a képesítése nem volt meg ehhez?

Nem először derül ki Karácsony Gergely főpolgármesterről, hogy nem mond igazat
Fotó: Ripost / MK

Ezt kérdeztük meg száz autóstól és járókelőtől Budapest különböző pontjain. Sokan voltak, akik elmondták ugyan a véleményüket, de nem adták hozzá nevüket, arcukat, mert „mi lesz, ha mégis ők kerülnek hatalomra, akkor biztosan megtorolják, jobb a békesség”. Voltak olyanok is, akik szimpatizálnak vele, a százból nagyjából tíz – ezekből a véleményekből is idézünk. A megszólalók túlnyomó többsége azonban – több-kevesebb vehemenciával – azt mondta: jobb lenne, ha a főpolgármester foglalkozást változtatna és valami olyasmibe fogna, amivel nem tud ennyit ártani.

Arról, hogy mit mondtak az emberek, illetve egyéb más érdekességekről is olvashatsz a ma megjelent 7 hetilapban!

Tóth Gabi: Most végre a szeretet útján járok

Tóth Gabi az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeként járta az országot az elmúlt hetekben. Az énekesnő fellépett Ferenc pápa budapesti szentmiséje előtt is, amiért sokan támadták. Most a 7-nek őszintén vallott az érzéseiről és arról, mi okozta az életében a változást.

7: Eddigi szakmai pályafutásának egyik meghatározó pontja, hogy felkérték önt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökének, és Ferenc pápa budapesti záró szentmiséje előtt énekelhette el az új dalát. Milyen érzés volt, amikor értesült a felkérésről?

Tóth Gabi: Amikor megkaptam a felkérést tartalmazó levelet, háromszor el kellett olvasnom, alig hittem a szememnek! Óriási megtiszteltetésnek éreztem és örömmel mondtam igent. Egyrészt a hitem miatt, másrészt pedig azért, mert egy ilyen eseményen való részvétel valóban szakmai pályafutásom egyik csúcspontja.

: Sokan amiatt támadták, hogy korábbi szereplései során nem tett tanúbizonyságot a vallásosságáról, és ezért néhányan úgy vélték, nem ön a megfelelő közéleti személyiség erre a feladatra.

Arra, hogy mit válaszolt Tóth Gabi erre a kérdésre, választ kaphatsz a 7 ma megjelent számából, illetve a teljes interjút is elolvashatod!

143 műtárgyat neveznek át a drezdai múzeumban

A politikai korrektség nevében éppen az európai kultúrtörténetet írják át Nyugat-Európában. A legújabb fejlemény, hogy a drezdai állami műtárgygyűjteményben 143 – akár több évszázados – műkincset neveznek át. A jövőben nem szerepelhet a műtárgyak címében többek közt a törpe, a színes bőrű, a szerecsen és a cigány szó sem.

DRESDEN, GERMANY – NOVEMBER 25: (Photo by Jens Schlueter/Getty Images)

A szász tartományi kultúrminiszter jelentette be, hogy 2020 óta vizsgálják felül a műtárgyak nevét és eddig 143 problémás esetet találtak. Németországban most sokan azt kifogásolják, hogy miért kell megváltoztatni egy képzőművészeti alkotás nevét, ami évszázadokig senkit sem zavart, és sokszor maga a művész adott nevet az alkotásának.
A cenzorok mindenesetre úgy döntöttek, hogy a jövőben nincsen helye a gyűjteményben olyan szavaknak, mint „törpe”, „színes bőrű”, „szerecsen” vagy „cigány”.
A legolvasottabb német napilap, a Bild megkérdezett egy történészt az átnevezésről. A 74 éves Michael Wolffsohn professzor éles kritikát fogalmazott meg a lapban.

Arról, hogy mit mondott, a 7 hetilap ma, vagyis szeptember 21-én megjelent számában olvashatsz! A lapot keresd az újságosoknál és az egyéb árusítóhelyeken!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?