INSIDER

Megjelent a Ripost7: így szörföl a magyar miniszterelnök a járvány hullámain

Hogyan szörföl a magyar miniszterelnök a járvány hullámain? Ezt is megnézheted a ma megjelent Ripost7 című hetilapban, amiben még sok más érdekességet találsz. Mindent a szemnek!
  • Szerző: Ripost

Taxisok hordják a migránsokat a magyar határhoz

A vajdasági, határ menti településeken már szitokszónak számít a taxi, az ott lakóknak azonnal a migránsok jutnak eszébe róla. Nem véletlen: a szerb taxisok virágzó bizniszt építettek az illegális bevándorlókra, akik már rég nem gyalogolnak, hanem úri módon, taxival bonyolítják az utazásaikat.

A 7 képes helyszíni riportja a Vajdaságból.

A világ országai sorban állnak a kínai vakcináért

Magyarország 5 millió adagot vásárol a kínai állami tulajdonban lévő Sinopharm koronavírus elleni vakcinájából. A megrendelésből 550 ezer adag már meg is érkezett hazánkba, melyek beadása már zajlik. Eddig 41 ország jelentkezett a kínaiaknál oltóanyagért, 27 országban pedig már javában folyik az oltakozás a távol-keleti vakcinákkal.

Politikai haszonszerzés reményében a baloldal mindent megtesz a keletről érkező vakcinák lejáratása érdekében. Először az orosz Szputnyik V-t támadták, csakhogy időközben több európai vezető is elismerően nyilatkozott az oltóanyagról, így a kommunikációs offenzíva értelmét vesztette. Az ellenzéki összefogás megmondóemberei ezért újabb célpont után néztek: most a kínai vakcina a soros. Szakmai érvük nincs ellene. Egyedül azt tudják ismételgetni, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még nem vizsgálja az oltóanyagot – mintha ebből egyenesen következne, hogy bóvli a készítmény. Azt a tényt nemes egyszerűséggel elhallgatják, hogy Magyarországon is működik vakcinák bevizsgálására szakosodott hatóság, ami legalább olyan jó, ha nem jobb munkát végez, mint az uniós nagy testvére.

Áder János köztársasági elnök is a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját kapta meg a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelõjében. MTI/Bruzák Noémi

A 7-ből rengeteg érdekességet megtudhatsz a kínai vakcináról, többek között azt, mi van benne és hogyan fejti ki hatását a szervezetben.

Egy éve harcolunk a koronavírus ellen

Maszkot osztott a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a piacon (Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap)

Furcsa egy évünk volt, minden megváltozott, átalakult. Tavaly ilyenkor még attól lehetett tartani, hogy Magyarországon is kevés lesz a betegágy, a lélegeztetőgép, nem volt elég maszk és fertőtlenítőszer, nem volt gyógyszerünk a koronavírus ellen és keveset tudtunk róla. A gyors és átgondolt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően azonban nálunk nem alakult ki olyan káosz, mint egyes nyugat-európai országokban, és bár még mindig korlátozások közepette élünk, immár megkezdődött a tömeges oltás, látszik a fény az alagút végén.

A koronavírus elleni küzdelem hazai állomásait idézi fel a 7 az évforduló alkalmából.

Keresd a 7 hetilap legfrissebb számát az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?