INSIDER

Megint kavarnak a csomagokkal a fapadosok

Újabb lépésekkel igyekszik az extra szolgáltatások megrendelése felé terelni utasait a Ryanair és a Wizzair.
  • Szerző: Ripost

Újabb lépésekkel próbálja a feláras szolgáltatások megrendelése irányába terelni utasait a Ryanair és a Wizzair. A két fapados már eddig is többször módosította a díjmentesen fedélzetre felvihető csomagok számát és méretét, ám most újabb változtatásokat vezetnek be. Ettől pedig leginkább a kemény falú, azaz fix kiterjedésű bőröndök tulajdonosai mászhatnak a falra, lévén a két cég eltérő méreteket engedélyez.

A Wizzairnél például mostantól az ingyenesen vihető, maximum 10 kilós kézipoggyász mérete legfeljebb 55x40x23 centiméter lehet, s hiába hívják kézipoggyásznak, ha a csomag méretei meghaladják a 40x30x18 centimétert, akkor bizony a csomagtérbe kerül a pakk. Utóbbi esetben az utasnak előbb kell a repülőtérre érnie, hogy feladhassa a kézipoggyászát, s érkezés után a csomagkiadásra is várnia kell, egyes esetekben akár 30-60 percet is… Mindez kivédhető az 1650 és 8250 forint közötti áron igényelhető Wizz Priority szolgáltatással, mellyel nem csak a nagyobb méretű, de egy kisebb méretű kézipoggyászt is fel lehet vinni a fedélzetre.

A Ryanairnél november 1-től érvényes az új szabály: ingyen legfeljebb egy 40x20x25 centis bőrönd vihető a fedélzetre, aki viszont elsőbbségi beszállást kér, melynek díja 1850 forinttól indul, az egy 40x20x25 és egy 42x20x30 centis kézipoggyászt is felvihet a gépre. Igaz, járatonként csak 95 elsőbbségi beszállást értékesítenek. Aki lemaradt, az 8 fontért (mintegy 3000 forintért) feladhat egy maximum 10 kilós, 42x20x30 centis bőröndöt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?