INSIDER

Hirtelen jött el érte a halál: tanítványai szeme láttára összeesett az úszóedző

Drámai pillanatok zajlottak le a józsefvárosi uszoda medencéjében, az úszóedző hirtelen összeesett és meghalt a medence vizében.
  • Szerző: Ripost

Életerős volt és imádta a diákjait, mégis egy pillanat alatt jött el érte a halál. Molnár Róbert vizilabdaedzőért lobog a fekete zászló és gyászol az egész Gyarmati Dezső Uszoda. Az úszóedző halála felfoghatatlan tragédia: a férfin az óra első perceiben még nem látszott, hogy rosszul lenne, végül az iskolai medence vizében, saját diákjai előtt hunyt el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Robi bácsi nem mozdul, segítségre van szüksége!

-a segélykiáltás zaja hírtelen töltötte meg az uszoda falait. Az úszóedző halála szinte egy pillanat alatt történt, tudta meg az egyik népszerű napilap. Barátai és az ismerősei is értetlenül állnak a szívszorító tragédia előtt. Róbert edző elmondásuk szeirnt mindig ügyelt magára, óvta az egészségét. A pólós magyar bajnokban és kupagyőztesben még az 1980-1992-es Fradi meccs óta lángolt az életerő.

úszóedző halál

Az úszóedzővel szívinfarktus végzett az iskola medencéjében Fotó: illusztráció/pixabay.com

Semmi jele nem volt az úszóedző halálának

Az óra épp úgy indult mint az előzőek, a jó hangulat egyik pillanatról a másikra csapott át rémálommá. Az úszóedző Polo Academy Budapest 13-14 éves fiataljaival a szokásos bemelegítő gyakorlatokat végezte, amikor az 59 éves férfi váratlanul elmerült a vízben.

Gyorsan érkezett a segítség, de hiába

Hamar kiértek a segélykérésre a mentősök, de a diákok ikonikus tanára életét már nem tudták megmenteni. A hatóságok megerősítették: az úszóedző szörnyű halálát szívinfartktus okozta.

Zokog a szív

„Esély sem volt megmenteni Robit. Fájó ezt kimondani, de ha közvetlenül ott áll mellette egy orvos, akkor sem lett volna elkerülhető a tragédia” – közölte a lappal zokogva Pálinkás Tibor, a Vidám Vízilovak masterscsapatának edzője. Ebben az együttesben játszott az elhunyt ezdő. -„Borzalmas ez az egész. Egyelőre felfogni sem tudom a történteket. Egyszerűen nem térek magamhoz. Nekem kellett közölnöm a hírt az élettársával... Robi mindig is vidám, jókedvű, jószívű ember volt. A barátom, akire mindenben számíthattam. Nemcsak játékosként, hanem edzőként is nagyszerű volt, a gyermekek tisztelték, felnéztek rá. Még mindig a masterscsapat erőssége volt, számíthattunk rá”

Szakonyi Ferenc vizilabdázó és Tóth Frank Európa-bajnok is küzd a könnyeivel.

„Nem találom a szavakat, sokkoltak a történtek. Két évvel ezelőtt volt már infarktusa Robinak, ezt követően leszokott a cigiről. Jó kondiban volt, sokat tett azért, hogy fizikálisan erős legyen, igyekezett formában tartani magát. Semmi jel nem utalt arra, hogy baj lehet” – mesélte megrendülten az egykori csapattárs, Szakonyi Ferenc.

„Közös csapatvacsorán vettünk részt. Remekül érezte magát, jó volt a kedve. Azért is megdöbbentő a halála, mert úgy tudom, folyamatosan járt szűrésekre, figyelt az egészségére” – fogalmazott Tóth, aki ezelőtt két kéttel találkozott az úszóedzővel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?