INSIDER

Megfojtotta, majd a kerti vécébe dobta Jolika nénit a volt rendőr Gersekaráton

25 évvel ezelőtti gyilkosságra derített fényt rendőrség. Egy volt nyomozó ölhette meg az idős asszonyt.
  • Szerző: Ripost

25 évvel ezelőtti gyilkosságért vettek őrizetbe egy köztiszteletben álló gersekaráti családapát, N. Zsoltot. A volt katonát és rendőrt azzal gyanúsítják, hogy brutális módon kivégezte idős falubelijét, Jolika nénit. Egész Gersekarát ledöbbent az 1996 decemberében történt brutális gyilkosság váratlan fordulatán.

Jolika néniről közismert volt a faluban, hogy pénzes, hiszen egy zugkocsmát működtetett. Emellett az özvegyasszony idős kora ellenére a törökökkel és az olaszokkal arannyal üzletelt, kölcsönzött és utakat szervezett a helyieknek, elképesztő kapcsolatrendszerrel rendelkezett. Végül egyik szomszédja találta rá a brutálisan meggyilkolt üzletasszonyra.

Zsolt rosszul lett meghallgatásán, ezért félbeszakították azt
Fotó: Vas Népe

Nemcsak Zsoltot, hanem édesapját, Istvánt is elvitték a rendőrök, bár a Bors információi szerint őt azóta kiengedték. Úgy tudni az egykori gyilkosságot a modern technológia eszközeivel szeretnék végleg megoldani.

Feltehetően a korábban rögzített DNS-minta segítségével akadtak a nyomára a lehetséges tettesnek.

„Zsolt édesanyja súlyos beteg, szegény asszony, az apukája, István is kiakadt, azt kiabálta: nem vagyunk gyilkosok” – mesélte az ismerős.

„Az ipari iskolába járt, nem fejezte be, helyette bevonult határőrnek. Amikor ezt megszüntették, ott leszerelt, és rendőrként kezdett dolgozni Vasváron, úgy tudjuk, nyomozóként. Eljött a rendőrségtől, de mintha ezt titokként őrizték volna, mert nem tudta senki. Ugyan járt dolgozni, csak már nem oda. Mintha azt akarták volna, hogy senki ne tudjon erről” – tették hozzá.

Mindenki megdöbbent, hogy az egykori rendőrt gyanúsítják a gyilkossággal
Fotó: Vas Népe

A férfit most nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, letartóztatásáról csütörtökön döntöttek. A meghallgatása azonban elhúzódott, ugyanis a férfi rosszul lett, ezért egy időre félbe is szakították azt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?