INSIDER

Megérkezett Budapest vadiúj trolibusza, mutatjuk, hogy milyen

Végre Budapestre érkezett annak a 21 új trolibusznak az első példánya, amelyekkel a fővárosi hálózatot bővítik majd. Az új, akadálymentes, alacsonypadlós, modern jármûvek akár akkumulátoros üzemmódban is képesek több kilométert megtenni.
  • Szerző: Ripost

A délután folyamán begurult a kőbányai trolibuszgarázsba Budapest legújabb trolibusza – vagyis az azt szállító tréler. A főváros vadonatúj trolibuszainak első példánya Csehországból érkezett, amelyről a Magyar Trolis Közösség Facebook oldal tett közé néhány képet.

Az érkező 21 trolibusszal – 10 szóló és 11 csuklós – a fővárosi trolibuszok elsöprő többsége már akadálymentes, teljes hosszában alacsonypadlós jármű. A most érkezett Solaris előző generációjából már 36 troli évekkel ezelőtt forgalomba állt a fővárosban, az akkori szerződés opciójaként lettek lehívva a mostani példányok. A gyártás közben volt egy generációváltás, ezért a 21 darab új troli már máshogy néz ki, mint az előző példányok, amelyek már egy ideje forgalomba álltak a fővárosban.

Az új járművek érdekessége, hogy több kilométert tudnak megtenni akkumulátoros üzemben, így olyan helyeken is tudnak közlekedni, ahol nincs kiépítve a trolibuszok számára felsővezeték.

Várhatóan 2019 nyaráig megérkezik a maradék 20 trolibusz is. 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?