Létrehozva: 2018.04.09.

Megelégelte a pláza, hogy visszaélnek a parkolóval

Sokszor az otthagyott régi kocsik miatt nem találunk parkolóhelyet a hétvégi tumultusban a nagyobb plázákban, hipermarketekben. Sajnos sokan visszaélnek az ingyenes parkolási lehetõséggel, sok helyen ezért tették fizetõssé a parkolókat. A budapesti Aréna viszont akcióba kezdett!

Szerző Ripost

A fővárosi Aréna bevásárlóközpont megelégelte a visszaéléseket, ezért felszólító papír figyelmezteti a régóta magukra hagyott autók tulajdonosait: elvitetik a kocsijukat, ha nem állnak el az ingyenes parkolóból. Az Arena Mall kétszintes, 2800 férőhelyes parkolója jelenleg Budapest legnagyobb ingyenes parkolóháza. Most felhívják a vásárlók figyelmét, hogy 15 nap után elvitetik a parkolóban hagyott kocsikat, mégpedig a jármű üzemeltetőjének költségére.

Mint a %Ripost% megtudta, sok olyan autó is áll a parkolóban, amit már hónapok, sőt, évek óta otthagytak, visszaélve az ingyenes parkolás lehetőségével. Egyes autókon már vastagon áll a por… Az Aréna parkolójában most szinte minden tizedik járművön felszólító papír díszeleg. Megkerestük az áruház üzemeltetőjét, de nem akartak nyilatkozni.

A budapesti Ázsia Centerben is ingyenes a parkolóház, de ott, úgy tűnik, senkit sem érdekelnek a vásárlók elől a helyeket elfoglaló porosodó autók. Mint megtudtuk, a kocsik egy része a kereskedőké, akiknek bérelt boltjuk van a bevásárlóközpontban, ők állnak meg vele és egy idő után itt hagyják, mert egyszerűbb „parkoltatni”, mint kivonatni a forgalomból. De a szóbeszéd szerint lopott autókat is pihentetnek az ilyen ingyenes parkolókban.

 

De előfordul az is, hogy egyes vállalkozók célzottan, „megőrzésre” használják az ingyenes, bekamerázott parkolókat. Budapesten a Váci úti óriás Tesco előtt pár éve lett fizetős az óriási parkoló, hogy kiszorítsák az ingyen parkoltatókat. Ám például a Bécsi úton jól bekamerázott, ingyenes parkolója van a Tesco áruháznak. Rengetegen ezt a parkolót is „autólerakatként” használják. Itt nem mindennapi autók is állnak a mélygarázsban. Az egyik sarokban, okosan elbújtatva - éppen a kamerák alatt - felfedezhetünk négy Oldtimer amerikai stílusú autót is, amin megakad az emberek tekintete.

Hibátlanok, és belülről tisztára pucolva állnak, azonban az idő múlása miatt vastag porréteg lepte be őket. A négy különlegesség mellett egy egész sorban – szintén elképesztő porréteg alatt – külföldi rendszámú autók sorakoznak. A szóbeszéd szerint ezeket a kocsikat azért hagyták itt, hogy félig-meddig elrejtve, de mégis szem előtt, kamerák kereszttüzében legyenek. A régi kocsironcsokat viszont információink szerint néha elszállítják az ingyenes Tesco-parkolóból az önkormányzat és a rendőrség segítségével.

A legtöbb vásárló persze örül, hogy ingyenes parkolót talál valamelyik bevásárlóközpontban – ám amikor nem találunk parkolóhelyet a régi roncsok vagy a trükközők miatt, bosszankodunk. Így, ha a vásárlók szemszögéből nézzük, csak üdvözölni tudjuk, hogy a budapesti Aréna Plaza akcióba kezdett a kocsironcsok elszállítására.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Baleset érte az Ázsia Expressz stábját a Fülöp-szigeteken

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast