INSIDER

Megdöbbentő: Szilágyi István gyilkos fia örökölheti a családi házat

Jolika néni halála után hatalmas fordulat következett be, amire bizonyosan senki sem számított.
  • Szerző: Ripost

Egy évvel ezelőtt történt a szörnyű tragédia, amikor fia különös kegyetlenséggel kivégezte a legendás színészt, Szilágyi Istvánt. Ám a színész felesége, Jolika néni halála után hatalmas fordulat következett be, amire bizonyosan senki sem számított.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy különös jogi helyzet ugyanis lehetővé teszi, hogy Szilágyi István halálának helyszínét, a rákosligeti családi otthont az apja meggyilkolásával vádolt fia örökölhesse.

Örökre börtönbe kerülhet Szilágyi István fia

Örökre börtönbe kerülhet Szilágyi István fia
Fotó: Ripost

Ugyanis a magyarországi törvények kimondják, hogy csak abban az esetben esik ki valaki az örökösök köréből, ha az úgynevezett örökhagyó életére tör. De mivel a ház nem Szilágyi István tulajdona volt, hanem a feleségéé, így az jog szerint egy szem gyerekükre száll – tudta meg a Story magazin.

„Amennyiben az özvegy nem tagadta ki, nem zárta ki az örökségből a fiát büntetésképpen, és megbocsátott neki, úgy egyenesági leszármazottként Péter örököl. De abban az esetben is így van, amennyiben a végrendeletében nem rendelkezett máshogy, például nem jelölt ki más személyt örökösének” – nyilatkozta a megdöbbentő híresztelés kapcsán dr. Székely Andrea ügyvéd.

A Story felkereste Jolika néni jogi képviselőjét, létezik-e végrendelet, de mivel az asszony halálával már nem él az ügyvéd megbízása, nem árulhatott el részleteket. Több forrásból azonban úgy értesült a lap, hogy az idős asszony biztosan nem készített végrendeletet.

„Nem hiszem, hogy Jolika ennyire előrelátó lett volna. Pedig annyiszor mondtam neki, hogy tegyen valamit, de Peti mindig beleszólt” – sóhajtott nagyot unokatestvére, Mária.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?