INSIDER

Megdöbbentő részletek derültek ki a Vas megyei traktorbalesetről

A fiatal teljesen összetört, sokkos állapotba került a baleset után.
  • Szerző: Ripost

Vas megyében péntek este egy traktoros és egy autós ütközött egymásba egy kereszteződésben. A brutális balesetben a mezőgazdasági gép a biztonsági üléssel együtt szakította ki az ötéves kislányt, aki nem sokkal később életét vesztette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 112 Press oldalának sikerült elérnie a baleset minkét résztvevőjét. A jármű fiatal vezetője teljesen összetört, miután megtudta, hogy egy kisgyerek halálát okozta.

Mint kiderült a munkagép bálát szállított, vezetője pedig jól ismerte a kereszteződést.

„150 méterrel a kereszteződés előtt elvettem a gázt, de a traktor nem reagált. A 18. sebességfokozatból kapcsoltam vissza az elektronikus váltót, közben letéptem a műanyag burkolatot, hátha valamilyen kábel rázódott szét” – kezdte a munkás, aki azt is hozzátette, ilyenkor előtte mindig egy terepjáró kíséri, akárcsak most is.

„Villogtatással jeleztem a vezetőautónak, hogy baj van. A kereszteződés előtt a hetedik sebességig tudtam visszaváltani. A Navara beállt a kereszteződésbe, hogy megállítsa a forgalmat, de ekkor már nagyon közel voltam” – folytatta a férfi.

A szörnyű baleset végül mégis bekövetkezett, amihez valószínűleg az is közrejátszhatott, hogy a kísérő terepjárót nem vette észre az érkező kocsis. A traktoros sofőrje nagyon megijedt és sokkot is kapott.

„Két választási lehetőségem volt. Vagy berántom a traktort a kukoricásba és felborulok, vagy bízva a megállított forgalomban átmegyek a kereszteződésen és visszaváltással megállítom a traktort. A baleset időpontjában kb. 30 km/órás sebességgel haladtam, hetedik sebességfokozatban. Nem tudom, hogyan tudom ezt feldolgozni. Nagyon sajnálom, én okoztam a balesetet, de műszaki hiba miatt” – zárta végül szívszorító vallomását a sofőr.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?