INSIDER

Megdöbbentő magyarázatot adott a 11 éves késelő: ezért szúrta meg az asszonyt

Bicskával vett elégtételt állítólagos sérelmeiért egy középkorú asszonyon.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A jászapáti általános iskola előtt szirénázva fékezett a rendőrautó, a sulipadból elvezetett diákkal kapcsolatban csak sorjáznak a nyugtalanító kérdések.

A zsaruk az egyik tanulóért, D. Zsigmondért jöttek, a fiú ugyanis pár órával korábban combon szúrta egyik utcabelijét, egyben rokonát, Gizikét. Az asszonyt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, Zsigát előállították.

A fiú családja otthonában fogadta a Bors munkatársait. Zsiga a kezét tördelve, szo­morúan meredt maga elé, jól tudja, hogy milyen súlyos dolgot művelt.

„A piac környékén sétáltam. Aznap a nagymamámtól és apukámtól is kaptam zsebpénzt, ebből vettem reggel a bicskát – idézte fel az ominózus napot Zsiga. – Útközben találkoztam össze Gizivel, aki nagyon csúnyán beszélt velem. Először azt kérdezgette, hogy miért vagyok itt, hogy merek én idejönni. Pedig én csak iskolába mentem – vonta meg a vállát a fiú. – Nem értettem, hogy miért beszél ilyen bántó dolgokat. Olyanokat mondott, hogy a családomat érje baleset, az apukámat és a kishúgomat is – mondta Zsiga, aki állítja: háromhetes testvére megátkozásakor robbant ki belőle a düh. – Elborult az agyam, ahogy meghallottam, mit mond a kishúgomra, mielőtt átgondolhattam volna, mit teszek, odaböktem a bicskával”.

Az asszony és a 11 éves támadó tekintete egy pillanatra még találkozott egymással, majd Gizella azonnal összecsuklott. Zsigmond ezután otthagyta az asszonyt, iskolába ment.

„A suliban gyorsan vert a szívem, bűntudatom volt. Tudtam, hogy rossz dolog történt” – mondta lesütött szemmel Zsiga.

Hamarosan a rendőrök is megérkeztek az iskolába, és a kapitányságra szállították a fiút. Kiderült: Gizikét veszélyes he­lyen, a combján érte a szúrás, súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Egy combot ért szúrástól akár el is vérezhet az ember. Mivel támadó és áldozata alig három háztömbnyire él egy­mástól, sőt távoli rokonok is, az ut­cában pattanásig feszült a helyzet.

Az áldozat édesanyja állítja: a lánya sosem bántott volna gyerekeket.

„A lányom szellemi fogyatékos és súlyosan epilepsziás, de a gyerekeket kedveli, még cukorkát is szokott adni nekik. Azonban sokan gúnyolják a betegségei miatt, megesik, hogy meg is dobálják, amikor vízért megy a kútra. Szerencsére nemsokára hazajöhet a kórházból, sokkal jobban van” – mondta az anyuka. Hozzátette: nem szeretnék, hogy Gizi ilyen közel éljen a támadójához.

„A legszívesebben elköltöztetnénk őt. Vagy a fiút zárják be!” – követeli az anya.

Zsiga beismerte tettét, semmit nem tagadott a rendőröknek.

„Nagyon szeretem a kistestvéremet, érte bármit megtennék, de Gizi megátkozta őt – mondta elszántan a húga mellett álló kisfiú. Zsiga csupán attól fél, hogy elszakítják Lilikétől. – Mi van, ha a kistestvérem nem ismer majd fel?” – aggodalmaskodott a kisfiú.

címkék:
És ezeket olvastad már?