INSIDER

Megbénul vasárnap Budapest! Ezért zárják le a fél várost

Futóverseny lesz, de persze nem csak a futókat érinti... Vasárnap reggel 9-kor kezdődik a félmaraton, ami miatt gyakorlatilag az összes belvárosi főútvonalon lezárások lesznek délelőtt.
  • Szerző: sl

Vasárnap ne úgy közlekedj Budapesten, ahogy szoktál, mert nagy meglepetések érhetnek! Egész délelőtt forgalmi változásokra, terelésekre kell számítani a Wizz Air Budapest Félmaraton miatt. A főverseny 9 órakor rajtol, de már jóval előtte korlátozások lesznek mindenfelé. Az Andrássy, az Attila, a Bajcsy-Zsilinszky és a Váci út, valamint a rakpartok kiemelten érintettek. Kisebb mellékversenyek és sok-sok kísérőrendezvény is lesz, ezek mindegyike okozhat útlezárást, torlódást.

Öt kilométeres "futókígyó"

Tavaly, amikor az utolsó futó elrajtolt a Városligetből, a mezőny eleje már a Szabadság híd lábánál járt, vagyis 5 és fél kilométeres "futókígyó" húzódott végig Budapesten. Ilyenkor a keresztutcákat is lezárják – el lehet képzelni, mit jelent ez a forgalom szempontjából...  A legutolsó érintett időpont - a városligeti Kós Károly sétányt leszámítva – 11 óra 40 perc, de azért ne lepődj meg, ha utána is belefutsz egy útlezárásba...

A részletek percről percre, utcáról utcára és járatonként

A korlátozások részletesen, percre lebontva megtalálhatók a forgalmivaltozasok.hu oldalon, de akár utcák és terek nevei szerinti ábécésorrendben is. A forgalmi változások a Waze segítségével is nyomon követhetők.

Mindez persze érinti a tömegközlekedés járatait is,

a részletek a bkk.hu oldalon találhatók.

Mint a szervezők közölték, a pálya mentén útvonal-biztosítók és rendőrök irányítják a forgalmat. A lezárt szakaszokat a futók elhaladását követően folyamatosan megnyitják.

Íme az útlezárások térképe:

Tavaly több mint 16 ezer futó nevezett, ami rekordot jelentett - és szép napsütésben zajlott az esemény. Várhatóan idén is ragyogóan jó idő lesz. Már lezárult az előnevezés, nevezni csak a helyszínen lehet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?