INSIDER

Meg kell szüntetni Budapesten is minden korlátozást?

Polgármesterek és szakemberek véleményét kérte a kormány, hogy dönthessen, enyhíthetnek-e Budapesten is a járványügyi korlátozásokon. A Ripost a budapestieket kérdezte: ők enyhítenének?
  • Szerző: Ripost

A 70 éves Kis Jánosné és a 83 éves Kenéz Ilona szomszédok és barátnők, a József Attila lakótelepen laknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Betartjuk a szabályokat, nem szeretnénk megbetegedni. Csak az bánt minket, hogy a fiatalok bennünket, időseket okolnak, hogy maszkot kell hordani meg elveszítették a munkahelyüket. Múltkor az egyik férfi azt mondta a postán a feleségének: meghalhatnának már ezek a vén nyanyák, ez azóta is bánt. Nem miattunk van a járvány, hálásak vagyunk, ha vigyáznak ránk, de ne bántsanak! Mi úgy gondoljuk, szükség van a szigorú szabályokra, ne legyen több beteg, halálos áldozat.”

Fotó: ripost

„Fontosak a szabályok, maradjanak is, mert attól félek, hogy újra berobban a járvány, és akkor az egész nyárnak annyi! Én csak annyit megyek az utcára, amennyit muszáj és rendszeresen fertőtlenítek. Ne haljanak meg még többen!”

Fotó: ripost

„Már nagyon várom, hogy feloldják a zárlatot! A barátom külföldön rekedt, a járvány kezdete óta nem találkoztunk, már nagyon utaznék hozzá. Az irodában, ahol dolgozom, már lazítottak a szabályokon, heti 2 nap bemehetnek, ami nagy könnyebbség.”

Fotó: ripost

Maradjanak a szabályok, engem nem zavarnak. Az egyik fiam Németországban kamionozik, de a másik, itthon élő gyermekemmel is csak telefonon beszélhetek, nagyon hiányoznak. A vírustól nem félek, de senkit nem akarok megbetegíteni.”

Fotó: ripost

„Mi betartjuk a szabályokat, de nem gondolom, hogy nagyobb baj lenne, ha végre könnyítenének rajtuk. Az elején mindenki nagyon komolyan vette, de most már lazábbak az emberek.

Fotó: ripost

„Már így sem vagyunk annyira fegyelmezettek, mint az elején. Nyíregyházán laknak a szüleim, már nagyon szeretném meglátogatni őket. Örülnék, ha vége lenne már ennek az egésznek!”

Fotó: ripost

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?