Létrehozva: 2017.12.23.

Meg fogsz lepődni, ennyire vagyunk adakozó nemzet

Egyre többet és egyre többen jótékonykodnak a magyarok. Most, a szeretet ünnepének közeledtével idén is nagyon kitettünk magunkért, ha adományozásról és együttérzésrõl volt szó.

A Mikulásgyárba beérkezett adományokkal valószínűleg a tavalyi rekordot is megdöntik.

"A 13 évünk alatt az utóbbi hétvége egy történelmi pillanat volt, soha nem volt ekkora forgalmunk. Több mint 26 ezer kiló adomány érkezett a gyárba"

- mondta a jó hírt Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője a %Ripost%-nak. Évről évre nő az adományozókedv és az adományozók száma is. - "Tavaly kimagaslóan jó évünk volt, majdnem 160 ezer látogatóval és több tízezer adományozóval. Ha idén ezt megdöntjük, szóhoz sem jutunk" - mondta. Lapzártánkkor 130 ezer kiló ajándék már biztosan megvolt, ebben pedig még nincs benne a pénteki és a csütörtök esti összesítés, ezért úgy tűnik, sikerül megdönteni a tavalyi 137 ezres rekordot.

Egyre jobb minőségűek az adományok

Sőt, a többség egyre jobban tudja, hogy ténylegesen mire van  szükségük a rászoruló gyerekeknek, családoknak.

Egyre jobb minőségűek a csomagok, egyre több tartós élelmiszert, játékot, könyvet, édességet kap a gyár

- tette hozzá Zsolnai Endre. Mivel idén a szenteste vasárnapra esik, nem vasárnap zár a Mikulásgyár, hanem már pénteken bezárt, hogy mindenkihez eljuttassák az ajándékokat.

Példás összefogás a félárva hármasikrekért

Soha nem felejti el az ország, amit a magyarok tettek az édesanyjukat elvesztő három újszülött ikerbabáért. Nikolett váratlanul rosszul lett és elhunyt közvetlenül a szülés után. Párja, Fábián Tamás egyedül maradt három újszülött gyermekükkel. A Tündérkör Alapítvány kezdett gyűjteni a családnak, de arra még ők sem számítottak, hogy az egész ország összefog.

"Számunkra is hihetetlen, de néhány nap alatt mintegy 50 millió forint gyűlt össze a családnak cégek és magánszemélyek jóvoltából. Ilyen összefogást nem tapasztalhattunk még Magyarországon, amit nagyon szeretnénk megköszönni az adakozóknak"

- mondta Tóth Ferenc, a Tündérkör Alapítvány kurátora a %Ripost%-nak.

Az emberek egyre nyitottabbak, összetartóbbak Magyarországon. Nagyobb bizalommal fordulnak egymáshoz és a szervezetekhez

– tette hozzá.

A Jónak lenni jó rekordot döntött

A közmédia Jónak lenni jó jótékonysági akciójában több mint 290 millió forint gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára. Az MTVA hatodszor rendezte meg az akciót, amivel évről évre egyre több pénz gyűjtenek össze a különböző alapítványoknak. 2012-ben például a Dévai Szent Ferenc Alapítványt 100 millió, egy évvel később a Katolikus Karitászt 120 millió, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal támogatták a nézők. Utána a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak 225 milliót, tavaly pedig 261 millió forintot gyűjtöttek össze a Magyar Református Szeretetszolgálatnak.

50 ezer „cipősdoboz” gyűlt össze a gyerekeknek

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is boldogok, ugyanis 50 ezer „cipősdoboznyi” ajándékot sikerült összegyűjteniük a rászorulók számára. A Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei még mindig aktívan dolgoznak, hogy karácsonyig eljuttassák a rászorulóknak a csomagokat, amikben főleg játék, könyv és nem romlandó édesség van.

Páratlan összefogás Gyömrőn

Több mint 50 családon segítettek a helyiek azzal, hogy a nehezebb sorsú családban élő gyermekek lábára meleg cipőket adományoztak. Több tucatnyi meleg téli cipő talált gazdára Gyenes Leventének, Gyömrő díszpolgárának kezdeményezésének köszönhetően.

Arra járt egy angyal…

Pfeiffer Ilona olvasónk küldte be ezt a képet szerkesztőségünkbe, és ezt írta hozzá: „Jó dolog adni, főleg ilyenkor, hidegben, karácsony előtt...  A képet azért készítettem, hogy örömmel gondoljak vissza és emlékezzek meleg takarómra, ami boldoggá tesz, mert jót tehettem. A Széll Kálmán téren betakartam a padon alvó, fázó hajléktalant. Tettem melléje édességet is. Amikor ez az ember felébredt, biztosan azt gondolta: egy angyal járt ott.”

Sokan elrohantak vért adni Szandrának

Szonday Szandra marfan-szindrómás esztéta és költőnő kért segítséget december elején, mert nyitott szívműtétjét vérhiány miatt kellett elhalasztani. A %Ripost% cikke és az internetes felhívás nyomán rengetegen mentek el vért adni, így nem csak neki, más betegeknek is jutott. Ennek a segítségnek az értéke pénzben ki sem fejezhető! Szandra azóta túl van a műtéten, gyorsabban gyógyul, mint várták, amiben nagy érdeme van Pénzes István professzornak. A Kútvölgyi Kórházból vele együtt kíván mindenkinek boldog karácsonyt.

Még mindig van lehetőség jótékonykodni!

A bátonyterenyei szörnyű tűzesetben nincstelenné vált család is várja a segítséget. A héttagú család egy önkormányzati szükséglakásban próbálja átvészelni a sokkhatást, ugyanis az egész házuk porig égett, és benne a három kisgyerek dédnagymamájával. Minden tartós élelmiszer, építőanyag és pénzadomány jól jön a családnak.

A kórházak, gyermekmentő alapítványok folyamatosan gyűjtenek életmentő gépekre, lélegeztetőkre. Lapunk korábban beszámolt arról a 15 éves fiúról is, aki most mindössze 12 kilót nyom immunbetegsége miatt. Farkas Ricsi családja folyamatosan gyógyszerekre, télen pedig tűzifára gyűjt.

Szenteste is ingyen fuvarozik a szolnoki taxis

Ünnepi gesztust tesz a szolnokiak felé egy helyi taxis: szentestén is ingyen dolgozik, hogy boldoggá tegye a gyerekek karácsonyát. A férfi vasárnap délelőtt a kórházban karácsonyozó beteg gyerekekhez szállítja ingyen oda és vissza a szülőket, nagyszülőket. Este pedig a műszakban lévő apukákhoz, anyukákhoz viszi a gyerekeket, hogy szenteste is tudjanak találkozni.

"Már reggeltől be lesz kapcsolva a telefonom, várni fogom a szülők, nagyszülők hívásait, délután 4 óráig. Utána a családommal karácsonyozom pár órát, de este 8 órától ismét megkezdem a műszakot, ekkor már a dolgozó szülőkhöz viszem a gyerekeket" - nyilatkozta Szekeres Ferenc, a Privát Taxi egyedüli dolgozója, akit családja is támogat az ünnepi jótékonykodásban. Ferenc már Mindenszentekkor is jótékonykodott: akkor az időseket vitte ki ingyen a temetőbe. Anyák napján pedig a mozgáskorlátozott szolnokiakat szokta elfuvarozni édesanyjukhoz. - "Melengeti az embert, ha olyan örömöt lát, mint én ezeken a napokon. Máskor megkeresek annyi pénzt, amennyire a családomnak szüksége van, ezért természetes, hogy így segítek" - tette hozzá.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

life.hu

Friss fotó készült Diana hercegné végső nyughelyéről: különleges pillanatban örökítették meg

magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

ripost.hu

"Nagyon kemény..." - Tóth Andi hasonmása tarol a neten - Videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

"Éjszakai sötétség volt délután háromkor" – SMA Tomika és szülei így vészelték át az apokaliptikus vihart Dubajban

INSIDER

Nem fogsz örülni: mutatjuk, milyen hatással lesz a szervezetedre a közelgő telihold

INSIDER

A Nobel-díjas Krausz Ferenc is kitöltötte a zöld-párbeszéd kérdőívet

INSIDER

Orbán Viktor: Mi a béke pártján állunk