INSIDER

Még éjfélkor is dugó van Budapest belvárosában

Egyre nagyobb a felháborodás a forgalomcsillapító intézkedések miatt, a Ripostot is megkeresték fővárosiak, hogy adjunk hangot ennek. Egy internetre feltöltött videón jól látszik, ahogy a pesti éjszakában araszol a kocsisor. Már oda jutottunk, hogy éjfélkor is dugó van Budapesten!
  • Szerző: Ripost

Erzsébetvárosban áll a bál a forgalomcsillapítás miatt. Még éjfélkor is hatalmas a dugó a hetedik kerületi Holló utcában, mint azt egy videó bizonyítja. Az autóknak legalább a fele taxi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

5 perc helyett 15 perc az út

„Ez egyszerűen elképesztő, ami itt folyik!„ – mondta lapunknak egy taxis, aki társasághoz tartozik, ezért nem akart névvel nyilatkozni. „Nem az a baj, hogy nem lehet megszokásból vezetni, hanem hogy balesetveszélyes helyzeteket teremtenek az egyirányúsított utcák, a meggondolatlanul felfestett kerékpársávok. Akkora a káosz a fővárosi utakon, amilyet még nem tapasztaltunk, ahol korábban öt perc alatt átértem, ott most 15 percre van szükség. Ettől aztán aligha lesz jobb a levegő vagy kevésbé zajos a város!”

Éppen erre panaszkodnak a Kertész utcában lakók. „Most már nálam is kezd betelni a pohár, nem tudom Niedermüller úr mit szeretne a kerületben, miért szeretne a kerületiektől megszabadulni?„ – teszi fel a kérdést egy helyi lakos.

Már nem tudnak kocsival hazamenni

„Mi csak gratulálni tudunk az ötlethez! A saját házunk kocsival megközelíthetetlen. Minden irányból tiltó tábla van, holott itt van a parkolónk” – panaszkodik a szomszédja.

Az egyirányú utcában szembe mennek egymással a kocsik Fotó: Ripost

„Hivatalosan hétfőtől fordították meg a közlekedési irányokat, de már pénteken kikerültek a táblák és így egymásra eresztették két irányból az autókat„ – értetlenkedik Péter. A videót és képeket is készített erről a káoszról: az emberek megszokásból közlekedve hajtanak be az egyirányú utcákba, aztán tolatva próbálják elkerülni az ütközést a szemben haladóval.

„Az Andrássy úton a szervizút a Vörösmarty és a Csengery utca között mindkét oldalon az Oktogon felé megy, tehát az egyik menetiránnyal szemben” – mondta el a -nak a 7. kerületben lakó Tóth Zsolt.

A behajtani tilos tábla ellenére megy be az autó az utcába Fotó: Ripost

„Rengeteg parkolóhely megszűnt, hiába van kerületi parkolási engedélyem, már nem tudok a lakás közelében megállni.„ – tette hozzá.

„Ezt a palit el fogják zavarni” – utalt a polgármesterre Rigó Márta, VII. kerületi festőművész, aki a Rákóczi úton a dugóban araszolva, élő videóban osztotta meg a tapasztalatait.

 

Közzétette: Márta Rigó – 2020. augusztus 14., péntek

 

„Megőrülök, azt mondja, hogy ne legyen akkora forgalom, most meg a dugótól nem lehet ellátni a következő kereszteződésig se. Mennem kell, várnak az unokáim, de négyszer váltott a lámpa zöldre, mire sikerült átjutnom a kereszteződésen.„

Erzsébetvárosban internetes szavazások indultak és petíciót is terveznek a közlekedési káosz, a zaj miatt. A Magyar Autóklub szerint is káoszt okoz a forgalomcsillapítási próbaidőszak a belvárosban. Az intézkedések célja eredetileg az volt, hogy a főutcákat használják az autósok a kisebb utcák helyett, csakhogy a Nagykörút egy sávval kevesebb lett a biciklisáv miatt és több szakaszon 30-as sebességkorlátozást vezettek be, így mindenütt áll a forgalom.

 

Anyáznak a többi érintett kerületben is

Az elkezdett 15 forgalomcsillapítási mintaprojekt részeként megváltozott a Bakáts téren a forgalmi rend, irányt változtattak egyes egyirányú utcákon, a Közraktár utca pedig egy sávos lett az új parkolóhelyek miatt. „Amikor hétvégén lezárják a rakpartot, a Boráros térről a belvárosba csak úgy tudok bejutni, ha átmegyek Budára és vissza, ez egyenesen vicc ”- értetlenkedik Tóth Zoltán. Mint arról a beszámolt, a Közraktár utca egysávossá alakítása is hatalmas dugókat eredményez reggelente és délután, akárcsak a Szentendrei úton az 50-es sebességkorlátozás.

És ezeket olvastad már?