INSIDER

Mászókás tragédia: új játszóteret és igazságot akar az apa

Nem nyugszik az elhunyt csányi kislány apja, amíg nem kerülnek elő a felelősök.
  • Szerző: Ripost

„Fel kellene robbantani ezt a játszóteret, ahol meghalt a kislányom, és egy teljesen újat építeni a helyére” – mondta felindultan a 6 éves Mercike édesapja a Blikknek. A kislányt szeptemberben a csányi óvoda udvarán nyomta agyon egy nyolcvankilós mászóka. A gyászoló család fájdalma szemernyit sem enyhül. Az édesapa, Radics Béla hangsúlyozza: nem akar vagdalkozni, igazságtalanul vádaskodni, de addig nem nyugszik, amíg nem derül ki, ki a felelős gyermeke haláláért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

„Mercikém temetése nagyon felkavaró volt mindannyiunk számára, főleg a kislányom testvérei viselték nehezen a végső búcsút. Utána el kellett jönnünk pár napra Csányból. Ez azonban nem azt jelenti, hogy elköltözünk, mindenképpen ott akarunk élni a továbbiakban is. Jelenleg egy ügyvéddel tárgyalok, hogy milyen jogi lépést tegyünk. Remélem, hamarosan megtudom, kinek a hibájából veszítettük el az angyalkánkat, ez nekem azért is fontos, hogy más gyerekkel ne történhessen hasonló tragédia. Rombolják le a játszóteret, ahol meghalt Mercike, majd építsenek egy minden szempontból biztonságosat, ez lenne a legjobb. Nem nyugszom, amíg ez nem történik meg” – fogadkozott Radics Béla, aki szerint gyermeke egy betegség miatt nem is mehetett volna fel a mászókára.

Mint megírtuk, a csányi óvoda udvarán Mercédesz a mászókán játszott, amikor a szerkezet kidőlt a földből, majd maga alá temette a kislányt. A balesetben két másik kisgyerek könnyebben megsérült, Mercédesz életét pedig már nem lehetett megmenteni.

A tragédia után hatalmas volt a felháborodás, a helyiek a polgármestert vádolták, azt állítva, már évek óta mondogatják, hogy a játékok korhadtak.

„Egy szalaggal elkerítették a játékokat, de semmi garancia nincs rá, hogy a picik nem másznak fel rá újra. Mercike halála után másnap senki sem vitte óvodába a gyerekét, de aztán minden visszaállt a régi kerékvágásba. Rettegve visszük a gyerekeket mindennap az intézménybe, de sajnos alternatívánk nincs, így maradunk” – mondta a Blikknek egy édesanya, aki állítja, már az ő gyerekkorában is ezek a játékok álltak az oviban.

És ezeket olvastad már?