Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.12.16.

Maszkban indul az itthoni síszezon

Kötelező maszkviselés síelés közben, kézfertőtlenítés, távolságtartás, büféknél étel csak elvitelre. Többek között ilyen biztonsági intézkedésekkel készülnek a hazai sípályák a nyitásra. Több pálya munkatársa nyilatkozott a Ripostnak arról, hogy ők hogyan óvják a síelők egészségét.

Az eplényi Síaréna már most várja a sí szerelmeseit. A hozzájuk érkezők több, mint egy kilométer hosszúságú főpályát és két tanulópályát használhatnak. Ebele Bálint, az eplényi Síaréna ügyvezető igazgatója szerint a sípályák amúgy is szerencsés helyzetben vannak, hiszen a maszk és kesztyű egyébként is a síelés alaptartozéka.

Fotó: Síaréna Eplény

20 négyzetméter jut egy síelőre Eplényben

„Létesítményünk 23, 6 hektáron terül el. Ha csak egy sípályáról is beszélünk, az 2,2 hektárt jelent, így még telt ház esetén is 20 négyzetméter jut egy síelőre. Járványügyi szempontból ettől is biztonságos ez a sport, hiszen a síelők egymástól megfelelő távolságra tudnak sportolni” – mondta a Ripost-nak Ebele Bálint. A síelők védelmében a kölcsönzőkben és mosdóknál két méterenként a távolságtartást elősegítő jelzéseket festettek fel és a már meglévő kézfertőtlenítők mellé plusz darabokat tettek ki minden olyan helyre, ahol megfordulnak a síelők. Emellett a pálya teljes területén kötelező a maszk viselése. „Reggel 9 órakor nyitunk, de este 7 órakor zárunk, hogy mindenki hazaérhessen 8 órára – mondta az ügyvezető.

1,5 méterenként jeleket festenek fel

A visegrádi Nagyvillám Sípályán jelenleg még csak a síiskola két műanyag borítású tanpályáját használják. Ha az időjárás lehetővé teszi, azonnal kinyitnak, azonban arra ügyelnek, hogy a maximális csoport létszám 10 fő legyen csak.

Fotó: Nagyvillám Sípálya Visegrádi

„Több kézfertőtlenítőt helyezünk majd el a vendégeink számára és a büféknél csak elvitelre, az ablakon keresztül lesz kiszolgálás – számolt be a tervekről Gutbrod Rezső, síoktató, a Visegrádi Sípálya üzemeltetője. Mivel liftjeik egyszemélyesek, ott a síelők nem érintkeznek, viszont sorban állásnál, például a kölcsönzőkben, ahol ügyelni kell a távolságtartása, másfél méterenként jeleket festenek fel. „Jelenleg is zajlik az átalakítás az öltözőkben és melegedőkben, hogy ott is lehetővé tegyük a megfelelő távolságtartást a síelők számára. Korlátozni fogjuk a benntartózkodók számát is” – mondta Gutbrod Rezső.

Rövidebb lesz a nyitvatartás

A Magyar Sí Szövetség elnökségi tagja, Dr. Lovas András elmondta lapunknak, hogy mindig az adott társaság felelőssége a biztonsági intézkedések betartása. „Mivel a síelés egy kültéri sport, leginkább a felvonókkal kapcsolatban merülhetnének fel aggályok, ám ez inkább külföldön lehet jelentős probléma, mivel Magyarországon nincsenek több személyes kabinos felvonók, ahol egy légtérben többen tartózkodnak. Arra viszont figyelni kell, hogy a síelők sorban álláskor tartsák a másfél méteres távolságot” – mondta Lovas András, aki hozzátette, hogy idén rövidebb lesz a napi nyitvatartás a pályákon.

December végén nyit a Mátraszentistváni Sípark

Lapunk kereste Magyarország első számú hóágyúzott sípályáját is, a Mátraszentistváni Síparkot, de lapzártánkig nem sikerült őket elérni. A honlapukon található információk szerint jelenleg a Sípark teljes területe zárva van, a hódombok sportolásra alkalmatlanok és balesetveszélyesek. Még szánkózni is tilos. Az oldal tájékoztatója szerint a Sípark hóágyús csapata készül a téli szezonra, nyitásként december 30-át jelölték meg.

Ingyen síelhetnek az iskolások

November közepétől él az előregisztráció a Ski43 országos programjára, amely lehetőséget ad minden magyarországi általános iskolásnak, hogy megismerje a közkedvelt téli mozgásformákat. A program célja, hogy a téli, mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva vigye szabad levegőre a diákokat, akik hétfőtől–csütörtökig, előre egyeztetett időpontokban vehetnek részt sí- és snowboardoktatáson az ország legnagyobb és legfejlettebb síkomplexumában, Eplényben. A gyerekeknek ingyenes lesz a sípályahasználat, a felszerelés kölcsönzése és az oktatás, valamint az étkezés is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Elképesztő tündércukiság: legfrissebb fotóján Berki Emma tiszta apukája!

magyarnemzet.hu

Telitalálat! Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat

life.hu

Ha egyetlen kozmetikumot használsz lefekvés előtt, ez legyen az

hirtv.hu

Szergej Lavrov: átadtuk Izraelnek, hogy Irán nem akar eszkalációt

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

travelo.hu

Egészen őszig zárva tart az ország egyik legmagasabb pontján fekvő turistaház

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát