INSIDER

Másodfokú riasztást adtak ki az ónos eső miatt

Több megyében is másodfokúra emelte az ónos eső miatt kiadott figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután. Északon, északkeleten hó, máshol eső, ónos eső formájában számíthatunk csapadékra. Kora estére újabb csapadékhullám jön.
  • Szerző: Ripost

Másodfokú riasztást adott ki több megyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat. Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyében megemelték a figyelmeztetési szintet. Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt. 

A szolgálat közleménye szerint a jelenlegi csapadékzóna kelet, illetve északkelet felé halad délután. Északon, északkeleten hó, másutt eső, ónos eső formájában lehet csapadékra számítani. Kora este délnyugat felől újabb csapadékhullám érkezik.

Az intenzívebb ónos esőre leginkább Dél-, Délnyugat-Dunántúlon lehet számítani, akár 3 milliméternyi csapadék is eshet. Az Északi-középhegységben hószállingózásra kell számítani, ott akár 3 centi hóréteg is kialakulhat. 

A csapadékzóna péntek reggel hagyhatja el az országot, de a hét utolsó munkanapján még néhány helyen lehet hószállingózás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?