Létrehozva: 2022.01.24.

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz támogatói fogyatékosak

Ez a hétvége sem telt el úgy, hogy Márki-Zay Péter ne sértette volna meg emberek millióit.

 

Márki-Zay Pétert a karanténban ezúttal csak online tudta felügyelni a Gyurcsány által rászabadított sajtósnő. Rés is maradt a pajzson, hiszen be nem állt a szája, és ismét sértegette az embereket: szerinte azok a kommentelők és betelefonálók, akik kritizálják őt, azok mind „fideszes ügynökök”. A Fidesz támogatóit „fogyatékosnak„ nevezte vasárnapi élő bejelentkezésében. Márki-Zay ezenkívül nyíltan támadta az oltási igazolványt, és az ingyenes parkolást végtelenül ostoba intézkedésnek nevezte. Azt is hozzáfűzte mondandójához, hogy aki hisz a Fidesznek, az ostoba – írja az Origo internetes portál.

ismét produkálta magát a Facebookon vasárnap este, sikerült újfent mesgértenie magyra emberek millióit: dühkirohanásában a Fidesz támogatóit „fogyatékos propagandistáknak” nevezte. Gyurcsány szavait fújja Márki-Zay Hazudott arról, hogy új kártyákat kell majd kibocsátani, holott ez nem igaz, hiszen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt jelentette be, hogy február 15-től a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul. Hozzátette, hogy magát a kártyát nem kell lecserélni. Arról is beszélt, nem csökkentenének ÁFÁ-t és felettebb aggódott ismét a multikért. „Aberrált”, „tudatlan”, „ostoba”, „áruló”, „fogyatékos” – ilyen és ehhez hasonló szavakkal gyalázta emberek millióit Márki-Zay Péter az utóbbi hónapokban, amelynek eredményeként lassan már nem marad olyan társadalmi csoport, amelyet ne bántott volna meg a baloldal miniszterelnök-jelöltje, legutóbb például a fogyatékkal élőket sértegette – foglalta össze Deák Dániel legújabb videóelemzésében.

Kiemelte: a képviseleti demokrácia egyik legfontosabb alapelve az emberek tisztelete, de ezzel a baloldal miniszterelnök-jelölt nap, mint nap szembe megy. Minősíthetetlen stílusban szidalmazza a választópolgároknak, aminek következtében gyors népszerűségvesztésén ment keresztül. A kiszivárgó információk szerint a baloldalon egy idő után érzékelték, hogy Márki-Zay Péter ön- és közveszélyes politika szempontból, ezért újságírókat tettek mellé, akik majd visszafogják, azonban a jelek szerint ez sem elegendő. Már a saját belső elemzésük szerint is katasztrofális a baloldal kampánya – hívta fel a figyelmet a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Az összefoglaló és a videó ide kattintva érhető el.
Petíció a fogyatékosságügy mellett
Már több ezren aláírták a CitizenGo petíciós oldalán az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége tiltakozását, ami azután született, hogy Márki-Zay Péter sértésként használta a „fogyatékos” szót. Azóta már öt másik nagy fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezet – az Autisták Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Siketvakok Országos Egyesülete – is állást foglalt, mi szerint a „fogyatékos” szó olyan szövegkörnyezetbe helyezve, ahol más személy felé negatív jelzésként használja valaki, kifejezetten sértő, megalázó és súlyosan kirekesztő a fogyatékossággal élő emberek, családtagjaik és segítőik számára. Rámutattak: évtizedek fáradságos munkáját képes lerombolni egy közszereplő, aki a fogyatékosságot ellenfelei szellemi képességeinek lekicsinylésére használja. Magyarországon fogyatékossággal élő emberek évtizedek óta küzdenek azért, hogy a társadalom megismerje és elfogadja, hogy mindannyian értékes tagjai vagyunk a közösségnek. Az átgondolatlan nyilatkozatok súlyos következményekkel járnak – fogalmaztak. Nagy Attila Tibor, baloldali elemző a közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének alkalmasságát kérdőjelezi meg. Amikor Márki-Zay összevissza beszél, amikor a sajtófőnök helyreteszi őt, miért hinnék el a választópolgárok, hogy ő határozott kézzel tudná vezetni Magyarországot? – tette fel a kérdést a baloldali elemző. A magyarok jelentős része fel szeretne nézni a vezetőjére, a vezetőjelöltjére és ezt Márki-Zaytól

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Heti horoszkóp: Ennek a csillagjegynek izgalmas napjai lesznek

magyarnemzet.hu

Kiderült, hogy ki lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje Salgótarjánban

ripost.hu

Születésnapját ünnepli Terence Hill: 85 éves a magyarok kedvenc színésze

vg.hu

Baltimore-i hídomlás: súlyos problémákat találtak a balesetező hajót üzemeltető cég háza táján

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

"Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

ripost.hu

Mindenki csak találgat: döbbenetes dolgot fedeztek fel a Google Maps-en

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját