INSIDER

Máris eredményes a nevelőszülő-toborzó körút

Minden gyerek élhessen családban - ez volt a célja a nevelőszülő-toborzó körútnak, ami az elmúlt fél évben az ország minden megyéjébe eljutott és tegnap a fővárosban a Várkert Bazárban zárult, ahol több ezer család szórakozott önfeledten.
  • Szerző: Ripost

Oláhné Pataki Ildikó saját 21 éves sérült gyermeke mellett három gyermeket nevel, tíz éve nevelőszülő, emellett főállású közgazdász.


„Mindenkinek ajánlom, hogy ha a körülményei lehetővé teszik, vállaljon nevelt gyermeket" – mondta el a %Ripost%-nak, amíg a csemeték játszottak. „Akár egyetlen gyermeket is érdemes befogadni, ha van hová. Ezek a kicsik nem tehetnek arról, hogy család nélkül maradtak, és bár adódnak nehézségek, ezt nem tagadom, de a szeretet, amit tőlük kapunk, bőven kárpótol."


23 ezer gyermekről gondoskodik az állam, közülük 8 ezren várnak arra, hogy nevelőszülőhöz kerülhessenek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának féléves kampánykörútjának keretében több tízezren vettek részt a nevelőszülő-toborzó családi napokon, az ország minden megyéjében. Jelenleg 5200 nevelőszülő van, közel ezren vannak az új érdeklődők. Azok, akik megfelelnek a feltételeknek, és a részletek ismeretében is vállalkoznak a feladatra, körülbelül ötszázan lesznek, de folyamatos a jelentkezés.

„Amikor a kampányt indítottuk, az volt a célunk, hogy minden gyerek és fiatal megtapasztalhassa, milyen családban élni" – mondta el a %%-nak Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár.

„Énekesek, közszereplők, gazdasági és társadalmi szereplők is mellénk álltak a kampány során. Ezzel az összefogással a gyerekek rendezett körülmények között nőhetnek fel és a társadalmat fogják erősíteni. A nevelőszülővé válás hosszabb folyamat, az a fontos, hogy egyre több gyermek kerüljön családba" – összegzett.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?