INSIDER

Már ütnek is a maszkellenesek

Addig hergelték a maszkellenes hangadók az embereket, amíg mostanra be nem durvult a helyzet. Egy budapesti kardiológiai intézetben már fizikai erőszak is történt.
  • Szerző: Ripost

Az üzletek ajtaján az eladók azt írják ki: ne szidják őket agresszívan, csak mert megkövetelik a maszkhasználatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Tűréshatárunk a végéhez érkezett!” – áll egy cetli egy budapesti üzlet ajtaján, de nem ők az egyetlenek, akik hasonló kiírással élnek. A kihelyezett papírdaraboknak egy a lényege: ne szidják őket a vevők azért, mert megkövetelik a törvényileg előírt maszkhasználatot.

Kötelező A maszk viselése (Képünk illusztráció)
Fotó: Markovics Gábor/Ripost

Még megdöbbentőbb, hogy már a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet is Facebook posztot tett közzé, miután az egyik betegük édesapja olyan ellenállást tanúsított, hogy kénytelenek voltak rendőrségi feljelentést tenni.

„Egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton, félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr itt utolérte és felszólította, hogy vegye fel – az ingyenesen biztosított – szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát” – írják a közleményben, amiben arra kérik az embereket, hogy a járvány második hullámában hirdessék meg a Szeresd a dokit! kampányt a tavaszi kezdeményezések mintájára. A posztban az is szerepel, hogy ez sajnos nekik sem az első esetük volt, látogatójuk ellenállt a kijelölt protokollnak, ugyanúgy, ahogy rengeteg üzletben a vevők is teszik.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?