Létrehozva: 2019.12.10.

Már online is igényelhető a babaváró hitel

Felgyorsul az ügyintézés, mert már nem kell órákat tölteni a bankban a babaváró hitel igénylésekor! Már online is lehet kérni, és utána a bankban már csak adatokat kell egyeztetni hozzá, így rengeteg időt meg lehet spórolni.

Eddig 50 ezren kérték a babaváró hitelt, minden várakozást felülmúl az érdeklődés. Egyre többen igénylik, és egyre egyszerűbb kérni, ráadásul a bankoknál már az interneten is lehet kérni: sok banknál most jelent meg az „online babaváró”.

Fotó: 123RF

Nem kell órákat tölteni a bankban

Ez nagyon megkönnyíti az ügyintézést, mert csak akkor kell bemenni a bankba, ha valaki megkapja a hitelt, maga az igénylés kényelmesen, otthonról elintézhető.

„A szükséges dokumentumokat online fel lehet tölteni a rendszerbe, nem kell a bankban eltölteni 1-1,5 órát az igényléssel”

- közölte a Bankmonitor. Kalkulátorok már az első naptól megjelentek, de azokkal csak szimulálni lehetett az igénylést, és körülbelüli eredményt adott a jövedelem és a hitelek alapján – ráadásul a különböző bankok különböző feltételeket szabnak, így az is lehet, hogy az egyik pénzintézet elutasítja, a másik pedig elfogadja a kérelmet. Átlagosan 1 hónap alatt bírálják el az igényléseket, függetlenül attól, hogy online vagy személyesen igényeljük. A szükséges tb-igazolást is lehet igényelni online.

Idén júliusban indult el a babaváró hitel, és máris látszik a hatása: óriási növekedés volt a hitelezésben. Mivel sokan lakáshitellel egyidejűleg veszik fel, így ugrásszerűen nőtt a lakáshitelezés is. 484 milliárd forinttal bővült a háztartási hitelállomány a harmadik negyedévben a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint. Ez a legmagasabb érték az uniós tagállamok körében. A jegybank szerint egyre kiszámíthatóbb törlesztőrészletek mellett vesznek fel kölcsönt az emberek.

29 ezer családnak már utaltak

Az utolsó adatok szerint 29 ezer babaváró szerződést írtak alá az indulás óta, és 50 ezren igényeltek babaváró hitelt. A többség a maximális összeget, 10 millió forintot kérte. A babaváró hitel szabad felhasználású, a legtöbben lakásvásárlásra kérik. Azt követi a lakásbővítés és lakásfelújítás, majd a meglevő hitelek kiváltása és autóvásárlás.

Megérte kivárni, most jobbak a feltételek

A Ripost augusztusban megírta, hogy megéri kivárni őszig, mert olcsóbb lesz a babaváró. Csökkenni kezdett az államkötvény hozama, és mivel a babaváró hitel kamatát ehhez igazítják, az is kevesebb lett. Júliusban 2,1 százalék volt a referenciakamat, ami 1 százalékra mérséklődött. Ez azért fontos, mert így milliós tétellel kevesebb a visszafizetendő támogatás kamatának az összege, ha nem születik gyerek.

Sikeres a családvédelmi akcióterv

A kormány július 1-jén indította el a családvédelmi akciótervet, aminek az egyik fontos pontja a babaváró támogatás. Ezt több mint 50 ezren igényelték. A maximális összeg 10 millió forint, a futamidő legfeljebb 20 év. A szabad felhasználású kölcsön az első gyerek születésekor azonnal kamatmentessé válik, és a törlesztést 3 évre fel is függesztik. A második gyerek születésekor újabb 3 évre felfüggesztik a törlesztést és a még fennálló tartozás 30 százalékát elengedik. A harmadik gyerek születésekor pedig a maradék tartozást teljes egészében leírják.

A családvédelmi akcióterv fontos része a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye. Már kétezernél több esetben folyósították a 2,5 millió forintot.

Januárban lép életbe a négygyermekes anyák szja-mentessége és a nagyszülői gyed.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Létezik a bolondok aranya, most új aranyláz törhet ki miatta

origo.hu

Borzasztó felfedezés: megtalálták az első vámpírbaktériumokat, embervért esznek

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

origo.hu

Brutálisan összeverték az utcán a TV2 sztárját

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra

INSIDER

Járványveszély: a kormány megvédi a perrel támadott gyermekorvosokat

INSIDER

Úgy szálltak ki, mint egy tankból: gyermekes apuka karambolozott Érden - Fotók

INSIDER

Hajrá, magyarok! Országjárásba kezdenek a jövő sportsikerei érdekében