INSIDER

Már most készülj fel, ilyen időjárás vár ránk az őszi szünetben!

A tanítás végeztével sajnos a kellemes, vénasszonyok nyara időnek is búcsút mondhatunk. Október 23-tól november 2-ig, vagyis az őszi szünetben borongós, néhol esős idő várható 10-12 fokos maximumokkal.
  • Szerző: Ripost

A diákok már nagyon várják a hétvégét, hiszen október 23-án kezdődik az őszi szünet, ami egészen november 2-ig, vagyis bő egy hétig tart. A programok szervezése többeknél már korábban elkezdődött, míg vannak akik az időjárás függvényében tervezgetnek. Nos, számukra nem túl jó hír, hogy a vénasszonyok nyara a hétvégére véget ér.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Metropol

Pénteken még 15 fokos maximumokkal számolhatunk, majd kezdetét veszi a hűvös, helyenként csapadékos őszi idő. Szombaton már csak 11 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála, igaz ekkor még bízhatunk napsütésben – számol be a prognózisról a koponyeg.hu.

Ezt követően az időjárási portál előrejelzése szerint állandósul a napi maximumhőmérséklet és mindössze 11-12 fok várható. Már a szikrázó napsütésben sem bízhatunk, időnként borongós, sőt esős idő is várható az őszi szünetben. Jövő hét hétfőn és kedden ráadásul a minimumhőmérséklet fagypont közelében lesz.

Így azok a családok, akik most szervezik még erre az időszakra a programokat, nem tévedhetnek, ha mondjuk egy wellness szállodában kapcsolódnak ki a gyerekekkel.

Fotó: Pixabay

Az AccuWeather nemzetközi időjárási portál szerint is 12-13 fokos maximumokkal lehet számolni az őszi szünetben. Október 23-án és 24-én még bízhatunk napsütésben, ám ezután borongós idő várható, sőt október 27-én és 29-én esőt is jósolnak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?