INSIDER

Már készülnek a nyárra a szakemberek, hatalmas irtásokba kezdenek

Egy baktérium méreganyagának segítségével veszik fel a harcot a rettentően idegesítő rovarok ellen. Az ország több tavánál, de Pest megyében is hatalmas irtásba kezdenek a szakemberek, hogy élvezhetőbb legyen a nyarunk.
  • Szerző: Ripost

A héten neki kezdenek a szúnyoglárvák irtásának a Tisza-tónál, Fertő tónál, Sopron környékén, valamint a Csepel-szigetnél – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Hivatal (OKF).

Különleges biológiai módszerrel kezdik az irtást, ami nem olyan látványos, mint a repülőgépes permetezés, ellenben jócskán csökkenteni tudja az idegesítő rovarok utánpótlását. A folyamat lényege, hogy egy baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe, ahol a szúnyog leginkább tudnának szaporodni. Ez a készítmény pedig kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, más élőlényre nincs káros hatással.

Az irtásra használt anyagot a Fertő tónál, Sopronnál és a Csepel-szigeten a földön juttatják el a célpontig a szakemberek, a b viszont repülőgép segítségével szórják szét. Így csaknem 1400 hektárnyi vízfelületet kezelnek.

 

  
    
  

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?