INSIDER

Már igényelhető a támogatás, amivel rengeteg munkahely megmenekül

A szálláshely-szolgáltatók számára elérhetővé vált az elmaradt foglalásaik utáni 80 százalékos támogatást.
  • Szerző: Ripost

Mostantól visszaigényelhetik a november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80 százalékát a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével kérhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) még ebben az évben folyósít.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kormány ismét azonnali lépéseket tett a turisztikai szektor megsegítésére, és néhány nappal a miniszterelnöki bejelentés után, már éjjel megjelentek a részletszabályok a támogatás igénybevételére vonatkozóan. A kompenzációt minden, az NTAK-ba regisztrált szálláshely megkapja, amennyiben november 8-ig legalább egy foglalása érkezett a november 11. és december 10. közötti időszakra a rendszerbe. A visszaigényelhető összeg mértéke a rögzített foglalások nettó bevételének a 80 százaléka. A támogatás feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el, és a dolgozók megkapják a fizetésüket erre az időszakra.

Az elektronikus űrlap kitöltése egyszerű, csak néhány kattintást igényel az NTAK felületén, az igénylésre 30 nap áll rendelkezésre, a folyósítás pedig legkésőbb december 31-ig megtörténik. A minél gyorsabb kifizetés érdekében javasolt december 20-ig az igényléseket beküldeni – írták.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a közleményben elmondta: valamennyiünk érdeke, hogy minél több szolgáltató folytathassa tevékenységét, és a szálláshelyek a jövőben is versenyképes szereplői legyenek az újrainduló turizmusnak. A mostani intézkedések nyomán több ezer turisztikai vállalkozás részesül több milliárd forint támogatásban.

Támogatás szálláshely-szolgáltatóknak a kieső bevételek után

Mától igényelhető a szálláshely-szolgáltatók számára az a támogatás, amely a kieső bevételeik 80%-át megtéríti – jelentette be Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. A támogatást minden, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban regisztrált szálláshely megkapja, amelynek az NTAK-ban november 8-ig legalább egy foglalása érkezett a november 11. és december 10. közötti időszakra.

Részletek: https://tinyurl.com/y3fafabo

Közzétette: Magyar Turisztikai Ügynökség – 2020. november 25., szerda

Hozzátette: ez segíti a munkahelyek megőrzését, az ott dolgozó szakemberek pályán tartását. A kormány turizmust érintő támogatása eddig összességében megközelíti a 700 milliárd forintot, meghaladja a 2 milliárd eurót, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőnek számít – közölte.

Bővebb információ a támogatás igényléséről, felhasználásáról és az elszámolásról az info.ntak.hu oldalon olvasható.

 

És ezeket olvastad már?