INSIDER

Már csak óráink vannak hátra: viharos széllel, jégesővel és villámlással tör ránk a zivatar

Az egész ország területére adtak ki figyelmeztető előrejelzést.
  • Szerző: Ripost

A zivatarokat hétfőn is elsősorban felhőszakadás kísérheti, de néhol akár viharos széllökések és nagyobb méretű jég is előfordulhat – írja az OMSZ.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: OMSZ

 

Hétfőn erősen felhős vagy borult égre számíthatunk, inkább délután és csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Eső, zápor bármikor és szinte bárhol előfordulhat, zivatarok elsősorban az ország déli és keleti régióiban alakulhatnak ki. Néhol megélénkül, főleg a Kisalföldön és a Balaton környékén megerősödik az északnyugati szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet zömében 21 és 26 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon itt-ott 19, 20 fok sem kizárt.

Kedden általában közepesen és erősen felhős lesz az ég. A Dunától keletre valamint a Dunántúl keleti felén többfelé, másutt elszórtan várható zápor, zivatar. Keleten helyenként felhőszakadás is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?