INSIDER

Már biztos, hogy lesz olyan M3-as aluljáró, amit teljesen lezárnak

Nem egyértelmû, hogy hol mit kell lezárni. Van okuk félni az aluljárók boltosainak és az ott vásárolni szándékozóknak...
  • Szerző: PZs

Már csak alig egy hónap van hátra az M3-as metró felújításának kezdetéig, de még mindig bizonytalan az aluljárók sorsa. A napokban részletes pótlási tervet közölt a BKK arról, első ütemben hogyan alakul majd a metró-pótlás.

Ahogyan a %% is megírta, az aluljárók boltosai féltik megélhetésüket, hiszen nem tudják, lesz-e vásárlójuk a felújítások alatt, vagy le sem kell majd menni az aluljáróba.

A BKV érdeklődésünkre csak annyit közölt, a második főütemben, vagyis valamikor jövőre a déli szakasz utolsó három megállójánál teljesen lezárják az aluljárókat,

gyalogosan csak a felszínen lehet majd közlekedni a Forgách utca, a Gyöngyösi utca és az Újpest- Városkapu állomásoknál.

Azokon a helyeken ugyanis a felszínről levezető lépcsők is a metrófelújításhoz tartozó üzemi területet jelentik.

A Dózsa György út, Árpád híd és Újpest-Központ állomások esetén azonban más a helyzet, ott a felújítás idején is lehet majd használni az aluljárókat, de korlátozásokra kell számítani a metróállomásokon és az alagutakban történő munkavégzés miatt.