INSIDER

Ennyi volt a májusi nyár? Ez vár ránk a meteogyógyász szerint

Igencsak változékony a májusi időjárás. Lehűlés és záporok váltják a meleg napokat. Csütörtökre 10-15 fokos lehűlés is lehet, ami óriási megterhelést jelent a szervezetnek – figyelmeztet a meteogyógyász.
  • Szerző: Ripost

Változékony a májusi nyár. Az elmúlt két napban rendkívül erős felmelegedés volt és a nappali hőmérséklet még a 30 fokot is elérte, szerdán viszont délnyugati irányból megérkezik egy front, ami alapos lehűlést eredményez. „Csütörtökig több mint tíz fokot esik a hőmérséklet, a hőérzékelés azonban akár 15-20 fokot is meghaladó lehet” – figyelmeztet dr. Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Dr. Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója szerint a változékony idő mindenkinek megterheli a szervezetét (Fotó: Facebook)

A frontérzékenyek számára nagyon nehéz időszak következik

A hosszú ideje változékony, erősen hullámzó időjárás kifárasztja a szervezetet és gyengíti az immunrendszert. „Bár az időjárásra érzékenyek tünetei változóak lehetnek és nagyban függenek az egyéni adottságoktól, jellemző lehet a fejfájás, ingadozó vérnyomás, keringési panaszok, alvásprobléma, feszültség, idegesség, pánikszerű érzések. Vannak, akiken fáradtság, levertség vesz erőt és gyakorivá válnak a múló rosszullétek is” – tájékoztatta a -hu-t Pintér Ferenc.

front

A követező napokban záporok és zivatarok váltják a meleg nyári napokat. Fotó: Shutterstock

A tünetek nem csak kellemetlenek, veszélyesek is

Az időjárás ilyen fokú ingadozása mindenkit megterhel és sokak számára veszélyes állapotot okozhat. Ilyenkor megnőhet a koraszülések, infarktusok, sztrókok száma. Előfordulhat vérnyomás-ingadozás is. A Meteo Klinika igazgatója éppen ezért azt javasolja, hogy akinél felmerül a frontérzékenység és kellemetlen tüneteket tapasztal, mindenképpen forduljon szakemberhez, hiszen a háttérben olyan egészségügyi probléma is állhat, amit kezeltetni kell.

Egyedülálló terápia segíthet a frontérzékenyeken

Vannak gyógymódok, mint például a fény- és hangterápiás kezelés, amellyel hatékonyan kezelhetők a frontérzékenység tünetei. A fény- és hangterápia egy világújdonság, amely megoldás lehet a szervezetben felborult egyensúlyi állapot helyreállítására” – árulta el az igazgató. A szakember azonban kiemeli, a frontérzékenység kezelése mindig egyénre szabott, nincsenek univerzális megoldások. Fontos, hogy mindenki csak megbízható, leinformálható kezelésre és vizsgálatokra jelentkezzen.

Az életmódnak fontos szerepe van a frontérzékenyek állapotában

A vitaminok pótlásának, a helyes táplálkozásnak, a sportolásnak, azaz a megfelelő életvitelnek fontos szerepe van a frontérzékenyek állapotában. Segít elviselni a tüneteket a pihenés is, de érdemes pótolni a magnéziumot, a C- és D- vitamint is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?