INSIDER

Készülj fel, ezek a változások jönnek május 10-én, a fokozatos nyitás jegyében!

Május 10-e több szempontból is fontos dátum a fokozatos nyitás idején.
  • Szerző: Ripost

Állítsuk korábbra az ébresztőórát, tervezzünk menekülőutat és ha eddig még nem tettük meg, vegyünk még ma bérletet, mert a megszokottnál jóval zsúfoltabbnak ígérkezik a május 10-ei hétfő reggel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Május 10-étől, hétfőtől a fokozatos nyitás jegyében ugyanis megszűnik a kormány korábbi ajánlása, miszerint a munkaadók részesítsék előnyben az otthoni munkavégzést, így többen lesznek reggel az utakon. Ám nem csak a korábbinál több munkavállaló igyekszik majd reggel beérni, de az iskolások is, mivel az alsósok után hétfőtől az általános iskolák felsősei, a gimnazisták és a szakképzősök számára is véget ér a digitális tanrend. Azaz ők is iskolába mennek reggel.

Hétfőtől megszűnik a kormány korábbi ajánlása, miszerint a munkaadók részesítsék előnyben az otthoni munkavégzést, így többen lesznek reggel az utakon – Képünk illusztráció (Fotó: Máté Krisztián / Ripost)

A Budapesti Közlekedési Központ bejelentette: a koronavírus-járvány mérséklődésével 2021. május 10-től újra fel lehet szállni a buszokra és a trolikra az első ajtón is, a járművezetők védelmében kihúzott kordonokat megszüntették. Ugyanakkor a járművezetőktől továbbra sem lehet vonaljegyet vásárolni, tehát felszállás előtt arról sem árt gondoskodni.

Május 10-étől újra fel lehet szállni a buszokra az első ajtón – Képünk illusztráció (Fotó: Máté Krisztián / Ripost)

Márpedig azok, akik későn kapcsolnak, a BKK-jegypénztárai előtt képeznek majd hosszú sort hétfő reggel, amikor egyébként is mindenki sietne. Szóval, jobban jársz, ha még most elugrasz jegyért/bérletért!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?